Sončno kremo in očala lahko pospravimo

dp_kranj_2015_naslovnaZ državnim prvenstvom v Kranju in mednarodnim turnirjem v Ljubljani, kjer so potekale tudi finalne tekme za naslov državnih prvakov v mlajših kategorijah, se je sezona odbojke na mivki zaključila.

Pri mlajših kategorijah je bilo nekaj sprememb, in sicer: igralci in igralke so si sodili tudi sami, dva turnirja v različnih krajih na kategorijo ter finalni turnir za prva štiri mesta, ki je potekal na Kongresnem trgu v Ljubljani, istočasno z mednarodnim turnirjem Ljubljana Beach Volley Challenge (30.7. – 1.8.2015).

Iz društva odbojkarskih sodnikov Gorenjske je sodilo kar nekaj sodnikov: Ema Vratarič, Anton Pevc, Daniel Atanasov in David Luskovec. Ema Vratarič in Anton Pevc sta v Kranju odsodila finalni tekmi (Pevc je sodil tudi finala v Ljubljani), Daniel Atanasov je, poleg članskega turnirja v Žužemberku, skupaj z Dušanom Vrečarjem odsodil obe finalni srečanji na mednarodnem turnirju ranga A v Mokronogu, David Luskovec pa je sodil v Šentvidu na mlajših kategorijah, ter kvalifikacije v Kranju in v Ljubljani.

dp_kranj_2015_ema
Ema Vratarič v vlogi prve sodnice na Državnem prvenstvu v Kranju 2015 (foto: oktriglav.si)
Daniel Atanasov, Mokronog Open 2015 (foto: FB Mivka Mokronog)
Daniel Atanasov, Mokronog Open 2015 (foto: FB Mivka Mokronog)

Na mednarodni sceni je Anton Pevc sodil še v Poreču ter na svetovnem prvenstvu na Nizozemskem. V spodnjem video posnetku si lahko ogledate eno izmed tekem, ki jih je odsodil v deželi tulipanov.

[embedplusvideo height=”300″ width=”570″ editlink=”http://bit.ly/1P55WjC” standard=”http://www.youtube.com/v/wkDwZ9q1heI?fs=1&vq=hd720″ vars=”ytid=wkDwZ9q1heI&width=570&height=300&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep1906″ /]

Velja omeniti še sedečo odbojko na mivki, saj se je na Kongresnem trgu v soboto, 1.8. odvila še tekma, kjer so se pomerile Brutalne Braslovče in Ljubka Ljubljana. Tekmo je sodila mednarodna sodnica sedeče odbojke, Ema Vratarič.