21. februar, 2019

Sončno kremo in očala lahko pospravimo

dp_kranj_2015_naslovnaZ državnim prvenstvom v Kranju in mednarodnim turnirjem v Ljubljani, kjer so potekale tudi finalne tekme za naslov državnih prvakov v mlajših kategorijah, se je sezona odbojke na mivki zaključila.

Pri mlajših kategorijah je bilo nekaj sprememb, in sicer: igralci in igralke so si sodili tudi sami, dva turnirja v različnih krajih na kategorijo ter finalni turnir za prva štiri mesta, ki je potekal na Kongresnem trgu v Ljubljani, istočasno z mednarodnim turnirjem Ljubljana Beach Volley Challenge (30.7. – 1.8.2015).

Iz društva odbojkarskih sodnikov Gorenjske je sodilo kar nekaj sodnikov: Ema Vratarič, Anton Pevc, Daniel Atanasov in David Luskovec. Ema Vratarič in Anton Pevc sta v Kranju odsodila finalni tekmi (Pevc je sodil tudi finala v Ljubljani), Daniel Atanasov je, poleg članskega turnirja v Žužemberku, skupaj z Dušanom Vrečarjem odsodil obe finalni srečanji na mednarodnem turnirju ranga A v Mokronogu, David Luskovec pa je sodil v Šentvidu na mlajših kategorijah, ter kvalifikacije v Kranju in v Ljubljani.

dp_kranj_2015_ema

Ema Vratarič v vlogi prve sodnice na Državnem prvenstvu v Kranju 2015 (foto: oktriglav.si)

Daniel Atanasov, Mokronog Open 2015 (foto: FB Mivka Mokronog)

Na mednarodni sceni je Anton Pevc sodil še v Poreču ter na svetovnem prvenstvu na Nizozemskem. V spodnjem video posnetku si lahko ogledate eno izmed tekem, ki jih je odsodil v deželi tulipanov.

Velja omeniti še sedečo odbojko na mivki, saj se je na Kongresnem trgu v soboto, 1.8. odvila še tekma, kjer so se pomerile Brutalne Braslovče in Ljubka Ljubljana. Tekmo je sodila mednarodna sodnica sedeče odbojke, Ema Vratarič.