Slovenski sodniki tudi ta teden aktivni v CEV pokalih

David Gril bo vodil tekmo Lige prvakov v Romuniji

V zadnjem tednu tekem v pokalih CEV v letu 2013 bodo v tujini aktivni kar štirje slovenski sodniki. V domačih dvoranah pa bo za izvedbo dveh tekem (Ljubljana in Kamnik) sodelovalo še 12 slovenskih sodnikov.

Že danes bosta v ligi prvakov vodila tekmi Boris Skudnik in Sanja Miklošič. Oba bosta delila pravico na tekmah ženske lige.

Sanja Miklošič bo druga sodnica na tekmi skupine “D” med ekipama Agel Prostejov in Eczacibasi VitrA Istanbul. Pričetek tekme je ob 18:00. Tekma bo  pomembna predvsem za domačo ekipo, ki še lovi vstopnico za izločilne boje, medtem ko so Turkinje že zmagovalke skupine. Prvi sodnik na tej tekmi bo Satanassi (Italija).

Boris Skudnik bo drugi sodnik na tekmi med ekipama Atom Trefl Sopot in Dinamo Bukarešta. Tekma bo odločala o drugem mestu v skupini “C”, kjer so zmagovalke že znane. To je ekipa VakifBank Istanbul. Prvi sodnik na tekmi bo Schimenz (Nemčija). Tekma se prične ob 20:30.

V sredo, 18.12.2013, bo tekmo moške skupine “F” med ekipama Tomis Constanta in Hypo Tirol Innsbruck kot prvi sodnik sodil David Gril. Druga sodnica na tej tekmi bo Rusinja Olga Zakharova. Pričetek tekme je ob 17:00. Innsbruck je zaenkrat še brez zmage, Romuni pa ob gladki zmagi lahko še računajo na nastop v pokalu CEV.

Bernard Valentar bo vodil derbi 1/15 pokala Challenge v Istanbulu

Bernard Valentar bo vodil derbi 1/16 pokala Challenge v Istanbulu

Morda najtežji obračun pa v teh dneh čaka najmlajšega slovenskega mednarodnega sodnika, Bernarda Valentarja. Kot prvi sodnik bo namreč vodil sodniški zbor na povratni tekmi 1/16 finala pokala Challenge. Ne glede na to, da gre za tretji kakovostni pokal CEV, pa se že v tem krogu v Istanbulu srečata Fenerbahce z Leonelom Marshallom in Ivanom Miljkovićem na čelu, in član ruske lige (sicer pa Ukrajinski državni prvak) Lokomotiva Kharkiv. Prvo tekmo  doma so Ukrajinci dobili s 3:2. Drugi sodnik na tekmi bo Eva Tibor (Madžarska). Pričetek četrtkove tekme je ob 17:00. Tekmo bo neposredno prenašala Fenerbahce TV, možno pa si jo bo ogledati tudi na Laola1.tv.

Za ogled tekem preko interneta kliknite na ime ene izmed ekip.

Poleg naštetih mednarodnih sodnikov pa bodo v sredo pri izvedbi tekme lige prvakov v Stožicah med ACH Volleyem in Piacenzo sodelovali Dušan Saurin, Jaka Klemenčič, Rok Zajec, Maša Serec, David Kene in Mihajlo Milojevič. Rezervna sodnica na tekmi bo Sanja Miklošič.

V Kamniku pa bodo prav tako jutri na tekmi pokala Challenge med Kamnikom in Amstettnom del sodniškega zbora Davorin Golob, Klara Srša, Alenka Lavrin, Maja Spirovska in Manca Kadunc. Supervisor CEV bo Peter Končnik.

Torej bo ta teden na mednarodnih tekmah sodelovalo kar 16 slovenskih sodnikov.

Prihodnji teden lahko pričakujemo nove delegacije s strani CEV za izločilne boje v ligi prvakov in nadaljnje tekme v  preostalih dveh pokalih.

Vsem sodnikom želimo mirne dvoboje in dobro sojenje!