Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

21. februarja, 2019

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji.

Slovenke uspešnejše tudi od odbojkarske velesile

kadetinje_slo

Zmaga slovenskih kadetinj proti ZDA
(foto fivb.org)

V današnji drugi tekmi v skupini so slovenske odbojkarice do 18 let pred 250 gledalci premagale tudi ameriške vrstnice. Tokrat so bile boljše s 3:1 ( 23, 15, -18, 22 ).

Najučinkovitejša je bila v naši reprezentanci tokrat Nika Markovič z 19. točkami. Bistvena razlika med ekipama je bila, da so naše v štirih setih naredile zgolj 17 lastnih napak, nasprotnice pa kar 35. Jutri imajo naše igralke prost dan, v ponedeljek pa se bodo pomerile s še eno velesilo, Brazilijo.

V prvi današnji tekmi v “naši” skupini so bile igralke iz Brazilije boljše od vrstnic iz Alžirije s 3:0 ( 8, 15, 11). Tako imata Slovenija in Brazilija trenutno poln izkupiček po dveh odigranih tekmah.

878 ogledov skupaj 3 ogledov danes
Najbolj brano
  • Debitantski nastop v Bundesligi! Kljub prekinitvi tekmovanj pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije je sodnik Daniel Atanasov aktiven na odbojkarskih igriščih. Pred dobrim tednom je ...