Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

21. februarja, 2019

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji.

Slovenke končale prvenstvo na Tajskem z zmago in končnim 13. mestom

Slovenska ženska kadetska reprezentanca (foto fivb.org)

Slovenska ženska kadetska reprezentanca (foto fivb.org)

Naša ženska kadetska reprezentanca je z zmago zaključila prvenstvo na Tajskem.

V današnjem obračunu za končno 13. mesto je bila Slovenija s 3:1 (17, 25, -24, 24 ) boljša od vrstnic iz Portorika. Portoriko, za katerega je bila to peta udeležba na svetovnem kadetskem prvenstvu, je v tesni končnici našim odvzel tretji niz. V četrtem so naše igralke povedle že s 16:10, a so nasprotnice zmogle preobrat in povedle z 19:18 in vstopile v končnico s prednostjo. Vseeno pa so naše igralke uspele v še eni tesni končnici zbrati dovolj koncentracije, da so niz končale v svojo korist. Najbolj učinkovite pri naših so bile Ela Pintar s 16. točkami, Katja Mihevc (14) in Lana Ščuka (14). Pri nasprotnicah je največ točk dosegla Patricia Montero (19). Slovenke so tako prvenstvo končale s štirimi zmagami in štirimi porazi.

 

871 ogledov skupaj 1 ogledov danes
Najbolj brano
  • Debitantski nastop v Bundesligi! Kljub prekinitvi tekmovanj pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije je sodnik Daniel Atanasov aktiven na odbojkarskih igriščih. Pred dobrim tednom je ...