Seminar za nove sodnike – vabljeni!

Peter Končnik, član ERC CEV
Peter Končnik, član ERC CEV

Tekmovalna sezona 2014/2015 se hitro bliža. Klubi so s svojimi mislimi in delom že osredotočeni na prve dvoboje za točke, za uvrstitve, za naslove… Samim igralcem, trenerjem, gledalcem in sponzorjem  smo s svojim korektnim delom dolžni nuditi podporo tudi sodniki.

Društvo odbojkarskih sodnikov Gorenjska (DOS Gorenjska) je trenutno eno najmočnejših sodniških društev v Sloveniji. V letošnjem letu je na tekmah v dvoranski odbojki aktivno sodelovalo 37 naših članov. Kar nekaj naših članov pa v poletnih mesecih uspešno sodeluje tudi na turnirjih v odbojki na mivki.

Prepričani smo, da imamo zadosti znanja, izkušenj in volje, da lahko vsem, ki jih zanima delo odbojkarskega sodnika, pomagamo. V našem društvu so v tekmovalni sezoni 2013/2014 med drugim delovali: Peter Končnik (član evropske sodniške komisije ERC), Brane Hrovat (bivši mednarodni sodnik), Anton Pevc (mednarodni sodnik v odbojki na mivki), Blaž Markelj (mednarodni sodnik)…

Pevc Anton, član DOS Gorenjska, bo vodil seminar za sodnike odbojke na mivki
Pevc Anton, član DOS Gorenjska, trenutno sodi na olimpijskih igrah mladih na Kitajskem

Tudi ostali člani društva segajo v slovenskem merilu vse višje. Tako smo imeli v sezoni 2013/2014 kar pet sodnikov uvrščenih na “A” listo v slovenskem prostoru, kar pomeni, da so sodili tekme najboljših slovenskih ekip v boju za državne naslove.

Vsa tekmovanja niso samo odgovorno delo, ampak tudi odlična priložnost za spoznavanje novih ljudi in druženje. Druženje tako med samimi člani društva kot tudi z igralci, trenerji in sodniki s praktično celega sveta.

Naša želja in naloga je, da se uspešno delo društva nadaljuje tudi v prihodnjih letih. Zato potrebujemo tudi vašo podporo in pomoč.

poskus
Blaž Markelj je letos sodil svojo prvo tekmo CEV Lige prvakov

Vse, ki vas zanima odbojka, vse, ki bi si želeli spoznati odbojkarsko igro še na malo drugačen način, Društvo odbojkarskih sodnikov Gorenjske vabi, da se udeležite seminarja za nove odbojkarske sodnike. Seminar bo potekal 26.09.2014 s pričetkom ob 17:30 v prostorih Športne zveze Radovljica. Teden dni kasneje (03.10.2014) pa bodo izpeljani še izpiti. Nova pravila in Knjigo primerov si lahko natisnete TUKAJ.

Kotizacije za seminar ni.

 

Prijavo na seminar pošljite na naslov 

nejc.klinar@drustvo-dosgor.si