Sada Cruzeiro svetovni klubski prvak

Ruski blokerji tokrat premalo učinkoviti za zmago vir: www.fivb.org

Ruski blokerji tokrat premalo učinkoviti za zmago
vir: www.fivb.org

V Braziliji se je končalo svetovno klubsko prvenstvo za moške. Prvič v zgodovini tega tekmovanja naslov ni odšel v Italijo. Naslov najboljših je osvojila brazilska ekipa Sada Cruzeiro, ki je v finalu gladko s 3:0 ( 20,19,20 ) premagala aktualnega evropskega prvaka Lokomotivo Novosibirsk. Tekmo, ki je bila odigrana pred 7,200 gledalci, sta sodila Dragutin Čuk (Srbija) in Denny Cespedes (Dom. republika).

Dragutin Čuk je vodil finalno tekmo kot prvi sodnik vir: www.fivb.org

Dragutin Čuk je vodil finalno tekmo kot prvi sodnik
vir: www.fivb.org

V tekmi za tretje mesto je bil branilec naslova Trentino Diatec s 3:1 ( 22, -22, 21, 19 ) boljši od ekipe UPCN iz Argentine.

Končni vrstni red svetovnega klubskega prvenstva:

1. Sada Cruzeiro (BRA)

2. Lokomotiv Novosibirsk (RUS)

3. Trentino Diatec (ITA)

4. UPCN (ARG)

5. – 6. Panasonic Panthers (JPN)

5. – 6. Club Sportif Sfaxien (TUN)

7. – 8. La Romana (DOM)

7. – 8. Kalleh (IRI)

Na koncu so podelili tudi nagrade za najboljše igralce turnirja. Idealno postavo sestavljajo:

Sprejemalca: Leal (Sada Cruzeiro) in Divis (Lokomotiv Novosibirsk); blokerja: Birarelli in Burgsthaler (oba Trentino Diatec); podajalec: Arjona (Sada Cruzeiro); korektor: Sokolov (Trentino); libero: Nogheira (Sada Cruzeiro).

MVP turnirja:
Wallace (Sada Cruzeiro)