Prvoligaški sodniki in delegati-kontrolorji so se zbrali v Mokronogu

serminarAlista2014naslovnaaV soboto, 6.9. 2014, so se na enem mestu zbrali sodniki “A” liste in delegati-kontrolorji, prisotna pa sta bila tudi predsednica ZOSS-a in sekretar tekmovanj OZS-ja.

Pred tekmovalno sezono je potrebno potrditi ustrezno licenco za sojenje oz. nadziranje sodniškega zbora. Letos je seminar za “A” listo in D-K listo potekal v Gasilskem domu Mokronog pod okriljem kolegov iz DOS Dolenjska, ki so poskrbeli za prijetno počutje vseh udeležencev.

Seminar se je začel s pozdravom predsednika SK ZOSS, Vida Zupančiča, in predsednice ZOSS-a, Jane Prešeren. Sledil je nagovor tamkajšnjega župana, ki je dobro seznanjen z delovanjem odbojke v Sloveniji – normalno, saj v Mokronogu dobro delajo z mladimi odbojkarji, prav tako pa ga o uspehih in razvoju odbojke obveščajo tamkajšnji kolegi iz sodniških vrst.

Analiza dela sodnikov in kontrolorjev v pretekli sezoni (predsednik strokovne komisije ZOSS, Vid Zupančič)
Analiza dela sodnikov in kontrolorjev v pretekli sezoni (predsednik strokovne komisije ZOSS, Vid Zupančič)

Na dnevnem redu je bil tudi pregled uspešnosti opravljanja testa, ki je prvič potekal preko spletne aplikacije. Sodniki in delegati-kontrolorji so morali pravilno odgovoriti na vseh 40 vprašanj, da so uspešno opravili test. V prihodnje bo tak način testiranja sodnikov postal stalnica.

Kar nekaj razprav je bilo ob pregledu video izsekov “spornih” situacij iz slovenske lige in z mednarodnih tekem. Izkazalo se je, da je ta način zelo primeren pri izobraževanju, saj z ogledom takih posnetkov sodnik na tekmi v kritičnih situacijah lažje odreagira v skladu s pravili odbojkarske igre.

Pregled enega izmed posnetkov (Branko Hrga, delegat-kontrolor)
Pregled enega izmed posnetkov (Branko Hrga, delegat-kontrolor)

Vsem kolegom in članom našega društva želimo uspešno sojenje in obilo užitkov v odbojkarski sezoni 2014/15!