Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

21. februarja, 2019

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji.

Pričetek FIVB World Grand Prix

FIVB WORLD GRAND PRIX 2013 za ženske

FIVB WORLD GRAND PRIX 2013 za ženske

Gre za 21. izvedbo omenjenega tekmovanja. V njem letos prvič nastopa 20 ekip, ki bodo v treh tednih odigrale predtekmovalni del. Ekipe so vsak vikend razdeljene v pet skupin s po štirimi ekipami, ki odigrajo medsebojne tekme znotraj skupine.

Kar nekaj tekem si bo možno ogledati tudi na http://www.laola1.tv. Tako si bo danes prek te povezave možno ogledati tekmo Turčija : Alžirija (ob 13:00).

Zaključni turnir bo od 28. avgusta do 1. septembra gostilo japonsko mesto Sapporo. Na ta zaključek se bo poleg gostiteljice uvrstilo še pet najboljših reprezentanc iz predtekmovanja.

Zadnje tri leta so FIVB Grand Prix osvojile igralke ZDA. Vedno so bile njihove nasprotnice v finalu reprezentantke Brazilije. Tretje mesto pa so osvojile evropske države (2012 – Turčija, 2011- Srbija, 2010 – Italija). Najuspešnejše v tem tekmovanju so do sedaj igralke iz Brazilije z osmimi naslovi.

V letošnji izvedbi tekmovanja bo sodeloval tudi slovenski mednarodni sodnik David Gril, ki bo sodnik na enem izmed predtekmovalnih turnirjev.

Rezultate in ostala dogajanja v zvezi s FIVB Grand Prix lahko spremljate tukaj .

858 ogledov skupaj 1 ogledov danes
Najbolj brano
  • Debitantski nastop v Bundesligi! Kljub prekinitvi tekmovanj pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije je sodnik Daniel Atanasov aktiven na odbojkarskih igriščih. Pred dobrim tednom je ...