Pregled državnih prvakinj 2015 (ženske) – 3. del

nt_flag_SlovakiaSLOVAŠKA

Slavija Bratislava se je veselila naslova po štirih tekmah v finalu. Zadnje tri tekme so se končale šele v odločilnem petem nizu. Spišska Nova Ves, ki je v rednem delu izgubila samo eno tekmo, ni uspela zmagati prvega finala državnega prvenstva v katerega se je uvrstila. Končnico zadnjega niza in slavje Slavije si lahko ogledate TUKAJ.

serbia_640SRBIJA

Še drugič zapored je slavila ekipa Partizana Vizure. V finalu so bile s 3:1 boljše od igralk Spartaka. V ligi prvakinj bodo Beograjčanke nastopile v skupini s Canessom, Volerom in Uralochko. Partizan je v sezoni 2014/2015 osvojil tako pokalno lovoriko kot naslov državnih prvakinj.

turkey_640TURČIJA

Fenerbahce je osvojil naslov v zelo močnem turškem prvenstvu. V sistemu finalnih turnirjev je bil v odločilnih šestih tekmah boljši od treh drugih turških velikanov. Na obeh finalnih turnirjih je izgubil le eno tekmo, in sicer zadnjo, ki ni več odločala o ničemer,  in se zasluženo veselil naslova. Zadnji naslov so osvojile igralke iz Istanbula v sezoni 2010/2011. Nekaj utrinkov z ene finalnih tekem si lahko ogledate TUKAJ.

untitledČEŠKA

Vsega osem nizov je v celotni sezoni 2014/2015 izgubila ekipa Prostejova, ki je zadnja leta serijska zmagovalka češkega prvenstva. Celotno končnico pa so uspele odigrati brez izgubljenega niza. Prav tako so suvereno osvojile češki pokal. Olymp Praga jim ni bil dorasel tekmec v obeh finalih. Utrinke s finalnega turnirja pokala si lahko ogledate TUKAJ.

spain_640ŠPANIJA

Logrono je obranil naslov iz pretekle sezone. Leadernet je v finalu klonil s 3:0. Reportažo in nekaj izjav po zadnji finalni tekmi si lahko ogledate TUKAJ.

stock-photo-26477249-switzerland-volleyball-teamŠVICA

Serijske zmagovalke iz Zuricha tudi tokrat niso dovolile presenečenja. Celotno prvenstvo so odigrale brez poraza in v finalu nadigrale tudi drugouvrščeno ekipo Koniza. Švicarsko prvenstvo se s prvim krogom prične ta petek.

montenegro_640ČRNA GORA

Najboljša ženska odbojka se igra v Baru. Vsaj tako se je zdelo po rednem delu. Vendar je nato v končnici s tretjega mesta v finale uspela napredovati ekipa Morače. Vseeno pa niso uspele presenetiti še v finalu. Tako je ponovno naslov osvojila ekipa Luke Bara. Kakšna ženska odbojka se igra v Črni Gori si lahko pogledate na posnetku ene izmed prvenstvenih tekem TUKAJ.