Pregled državnih prvakinj 2015 (ženske) – 1. del

Po koncu evropskega prvenstva za ženske, na katerem so naslov osvojile Rusinje, je večina državnih prvenstev že v polnem zamahu. V naslednjih dneh bomo objavili pregled dogajanja ob koncu lanske sezone in pregledali, katere ekipe bodo letos branile naslove prvakinj v nekaterih zanimivejših prvenstvih.

italy_640ITALIJA:

Finalna serija v Italiji se je končala s peto tekmo, ki jo je v gosteh dobila ekipa Casalmaggiore. Ta ekipa je bila po rednem delu tretja. V finalu so se pomerile s prvouvrščeno ekipo rednega dela – Novaro. Zadnjo tekmo so aktualne prvakinje dobile s 3:1. Lanskoletne prvakinje iz Piacenze so letos osvojile končno četrto mesto. Posnetek zadnje, odločilne tekme si lahko ogledate TUKAJ.

austria_640AVSTRIJA:

Vladavino nadaljuje dunajski Post. V finalu so 3:0 odpravile celovške divje mačke (Wild cats Klagenfurt), ki so v lanski sezoni proti dunajčankami praskale le v boju za 3. mesto v prvenstvu MEVZA, kjer so bile na koncu celo uspešnejše. Vse tekme so se končale s 3:0 za igralke iz avstrijske prestolnice. Isti ekipi z istim zmagovalcem sta se srečali tudi v finalu avstrijskega pokala. Nekaj utrinkov z druge finalne tekme si lahko ogledate TUKAJ.

kid holding Azerbaijan flag cartoon illustrationAZERBAJDŽAN:

Po rednem delu vodilna ekipa Rabita Baku je sezono zaključila tudi z zmago v finalni seriji na dve dobljeni tekmi. Dvakrat so s 3:1 premagale Lokomotiv Baku. V ligi, ki šteje zgolj pet ekip, igra množica dobro plačanih tujih igralk. Drugo (zadnjo) finalno tekmo si lahko v posnetku ogledate TUKAJ. Lanski finalist Azerrail Baku je osvojil končno četrto mesto, z le štirimi zmagami v rednem delu prvenstva.

imagesBELGIJA:

V ponovitvi finala iz sezone 2013/2014 je bila zopet boljša ekipa Kieldrecht. Charleroi je bil v prvi tekmi blizu uspeha, saj so klonili šele po petih nizih. Kieldrecht je tako še tretjič zapored dvignil najpomembnejšo domačo lovoriko. Nekaj utrinkov z zadnje tekme si lahko ogledate TUKAJ.

381_1382523674BOLGARIJA:

Marica Plovdiv je prekinila dolgoletno prevlado ekip iz Sofije. Drugo uvrščena ekipa rednega dela je v finalu, kjer nobena ekipa ni zmagala na domačem igrišču, z 2:1 uspela premagati ekipo Levski Sofija. Zadnjo tekmo v gosteh so dobile s 3:2. Prvakinje se bodo v letošnjem pokalu CEV pomerile z drugouvrščeno ekipo iz Belgije, ekipo Charleroi.

france_640FRANCIJA:

V Franciji je o prvaku odločala ena sama finalna tekma. Naslov so s tesno zmago s 3:2 ponovno osvojile igralke RC Cannes. Po zaostanku z 2:0 v nizih so uspele preobrniti rezultat. Tako so se oddolžile igralkam Le Canneta za poraz v finalu pokala. Predlanski finalist Nantes je izpadel že v 1/4 finala končnice. Slavje igralk in podelitev pokala si lahko pogledate TUKAJ.

Flag-of-GreeceGRČIJA:

Olympiakos iz Pireja je še tretjič zapored zmagal v finalu končnice. S 3:1 v zmagah je ugnal velikega rivala Panathinaikos. Olympiakos je bil prvi že po rednem delu, zadnjo tekmo pa je slavil v gosteh. Vzdušje na prvi tekmi finala si lahko pogledate TUKAJ.