Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

21. februarja, 2019

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji.

Predstavitev nove žoge na tekmah lige prvakov

MIKASA200CEV

MIKASA200CEV

Pred začetkom vsake  tekme v ligi prvakov in prvakinj bo posebna pozornost namenjena predstavitvi nove žoge. CEV je skupaj z Mikaso pripravila posebno žogo v okviru akcije “Volleyball Way Green Way”. Oznaka žoge je MIKASA200CEV. Akcijo bo CEV podprl tudi s tem, da bodo v tej tekmovalni sezoni vsi liberi zaigrali v zelenih dresih.

Sam postopek pred začetkom tekme je sledeč:

* 2. sodnik bo pred začetkom predstavitve začetnih postav podal dve žogi pobiralcema v kotih igrišča.

* potem ko bosta obe začetni šesterki na igrišču, bo 2. sodnik tretjo žogo predal pobiralcu žog številka 6, ki je pred zapisnikarsko mizo. Ta pobiralec bo žogo odnesel do serverja. Med tem bo uradni napovedovalec prebral tekst, ki ga je v ta namen pripravil CEV.  Tekst predstavlja “zeleno” idejo, ki jo od letošnje sezone želi promovirati CEV, hkrati pa bo drobne pozornosti deležen tudi pobiralec žog, ki bo poimensko javno imenovan. Seveda pa bo tudi na fotografiji z enim od zvezdnikov ali zvezdnic lige prvakov.

* ob predaji žoge mora biti prisoten uradni fotograf, ki bo fotografiral predajo žog iz rok pobiralca v roke serverja. Fotografija mora biti obvezno naložena v fotogalerijo tekme na strani CEV.

* po končanem fotografiranju pobiralec steče nazaj na svoje mesto, 1. sodnik pa lahko da znak za izvedbo prvega servisa.

Kratek video iz Mikasine tovarne odbojkarskih žog – postopek izdelave

 

2636 ogledov skupaj 1 ogledov danes
Najbolj brano
  • Debitantski nastop v Bundesligi! Kljub prekinitvi tekmovanj pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije je sodnik Daniel Atanasov aktiven na odbojkarskih igriščih. Pred dobrim tednom je ...