Pokal OZS 2014/15 – žreb

volleyball-cartoonNa OZS je bil v ponedeljek opravljen žreb za pokalno tekmovanje OZS v tekmovalni sezoni 2014/2015. Vse ekipe, ki nastopajo v državnih ligah so obvezne nastopiti v tem tekmovanju, zato so bile avtomatično uvrščene v žreb.

Pri moških bo v boj za pokalnega prvaka letos krenilo 48 ekip. Tekmovanje se bo pričelo s tekmami 2. kroga, ki bodo predvidoma odigrane 1. oktobra. Lansko lovoriko branijo igralci iz Kanala. Kamničani, ki so kot lanski finalist postavljeni za drugega nosilca, pa bodo za ponovitev uspeha morali na poti do finala preko ACH Volleya že v 1/4 finala. Seveda morata biti obe ekipi pred tem uspešni še v 1/8 finala.

TABELA POKAL OZS – MOŠKI

61 ekip je prijavljenih v ženski konkurenci, zato bodo nekatera moštva morala svoje tekme odigrati že v 1. krogu, ki bo na sporedu predvidoma 24. septembra. Lanske zmagovalke Kamničanke se bodo v 1/4 finalu pomerile z letos okrepljeno ekipo iz Nove Gorice. Lanske finalistke iz Maribora pa v 1/4 finalu čakajo lanske organizatorke zaključnega turnirja, igralke Formisa. Seveda pred tem v 1/8 finala ne sme priti do presenečenj.

TABELA POKAL OZS – ŽENSKE

Pri moških so do sedaj največkrat (osem krat) slavili igralci Salonita in ACH Volleya. Pri dekletih pa največ pokalnih naslovov beležijo igralke ekipe iz Maribora, in sicer kar trinajst.