Peter Končnik sodniški delegat CEV v Sofiji

Sodniška ekipa v Bolgariji skupaj s sodniškima delegatoma CEV

V Sofiji je od 21.07. do 30.07. potekalo prvo evropsko prvenstvo za dekleta do 16. leta starosti. Dvanajst reprezentanc se je pomerilo najprej v skupinah s po šestimi ekipami. Prvenstvo se je po dnevu premora nadaljevalo z izločilnimi boji. Do odločilne tekme za zlato medaljo sta se prebili reprezentanci Italije in Rusije.

Slovenska reprezentanca v tej starostni kategoriji ni sodelovala.

Finalno tekmo bosta sodila Bolgar Yordanov in Hrvatica Stipaničev Matečić.

Sodniški delegat na tem premiernem prvenstvu je bil tudi Peter Končnik, član DOS Gorenjska. Poleg njega sta bila v komisiji še Gennady Zharikov in Jarmo Salonen.

Sodniki na tem prvenstvu:

Mirjana GALIC (BIH), 2 Frankie TANTI (MLT), 3 Borislav YORDANOV (BUL), 4 Bjorn WILLEMS (BEL), 5 Tomas BUCHAR (CZE), 6 Markus ZYBER (GER), 7 Katarina CEPINOVA (ENG), 8 Nikos ANGELIDIS (GRE), 9 Fernando Julian CERRATO GONZALEZ (ESP), 10 Erko VARBLANE (EST), 11 Philippe ENKERLI (SUI) , 12 Ismail YILDIRIM (TUR).