Slovenski sodniki tudi junija in julija na tekmah v tujini

23. maja, 2016

Slovenski sodniki tudi junija in julija na tekmah v tujini

Evropska sodniška komisija (ERC) je objavila delegacije za nekatera tekmovanja v juniju in juliju, ki bodo potekala pod okriljem CEV. Tudi člani slovenske sodniške organizacije so bili deležni novih turnirjev. Najprej bosta v juniju na tekmah evropske lige sodelovala Anton Končnik in Bernard Valentar.

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Jernej Pikalo, slovenski minister za izobraževanje, znanost in šport ter Peter Končnik, dobitnik Bloudkove plakete za življenjsko delo na področju odbojke skupaj na 54. Podelitvi Bloudkovih priznanj za leto 2018 na Brdu. Fotografija: Anton Končnik (Facebook)

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji. Peter je prejel plaketo za delo na področju sojenja odbojke. V svoji sodniški karieri je sodil po celem svetu, med drugim je sodil tudi na olimpijskih igrah v Barceloni in Atlanti, še vedno ima vplivno vlogo kot član Evropske sodniške komisije, prav tako na področju sedeče odbojke na evropski in svetovni ravni. Več o njegovi izjemni sodniški karieri v odbojki si lahko preberete v brošuri na tej povezavi, kjer so opisani vsi dobitniki Bloudkovih priznanj za leto 2018.

 

 

813 ogledov skupaj 3 ogledov danes
Najbolj brano