Mednarodni sodniki in delegati že na delu v tujini

7. januarja, 2017

Mednarodni sodniki in delegati že na delu v tujini

Ta vikend po Evropi poteka prvi krog kvalifikacij za svetovno moško prvenstvo do 21 let in žensko do 20 let.  Moški se bodo letos merili na zaključnem turnirju na Češkem. Branilci naslova so Rusi, ki so pred dvema letoma v finalu premagali Argentince s 3:

Jernej Pikalo, slovenski minister za izobraževanje, znanost in šport ter Peter Končnik, dobitnik Bloudkove plakete za življenjsko delo na področju odbojke skupaj na 54. Podelitvi Bloudkovih priznanj za leto 2018 na Brdu. Fotografija: Anton Končnik (Facebook)

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji. Peter je prejel plaketo za delo na področju sojenja odbojke. V svoji sodniški karieri je sodil po celem svetu, med drugim je sodil tudi na olimpijskih igrah v Barceloni in Atlanti, še vedno ima vplivno vlogo kot član Evropske sodniške komisije, prav tako na področju sedeče odbojke na evropski in svetovni ravni. Več o njegovi izjemni sodniški karieri v odbojki si lahko preberete v brošuri na tej povezavi, kjer so opisani vsi dobitniki Bloudkovih priznanj za leto 2018.