Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

21. februarja, 2019

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji.

Oktobra se prične deveta izvedba srednje evropske lige – MEVZA

mevza_logoV sredini oktobra se bo pričela deveta izvedba tekmovanja za srednjeevropske klube.

V letošnjem tekmovanju bodo nastopile ekipe iz Avstrije, Slovaške, Madžarske in Slovenije. Pri moških bo sodelovalo sedem ekip, pri ženskah pa osem. Tekmovanje bo letos še dodatno okrnjeno, saj so se nastopu v MEVZI odpovedale ekipe iz Hrvaške. Poleg tega pri moških ne bo ekipe Innsbrucka in drugega predstavnika Slovenije – Calcit Volleya iz Kamnika. Avstrijci so v tekmovanje namesto Tirola iz Innsbrucka prijavili tretje uvrščeno ekipo lanske sezone –   VC Amstetten Hypo NO. 

Branilci naslova pri moških so odbojkarji ACH Volleya, pri ženskah pa Nova KBM Branik Maribor.

Pri moških ima Slovenija pet zmag (5 x ACH Volley), Avstrija pa tri (2 x Innsbruck in 1 x AON HotVolleys z Dunaja). Pri ženskah je do sedaj naslov osvojilo pet različnih ekip. Trikrat so bile najboljše odbojkarice iz Maribora, dvakrat igralke slovaške Senice, po enkrat so zmagale VK Modřanská PROSTĚJOV (CZE), ŽOK Rijeka (HRV) in HIT Nova Gorica.

1015 ogledov skupaj 1 ogledov danes
Najbolj brano
  • Debitantski nastop v Bundesligi! Kljub prekinitvi tekmovanj pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije je sodnik Daniel Atanasov aktiven na odbojkarskih igriščih. Pred dobrim tednom je ...