Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

21. februarja, 2019

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji.

Odbojka na mivki – spremembe v kazanju sodniških znakov

mivka_pravila_navodila_spremembeSpremenila so se navodila v kazanju sodniških znakov na vseh tekmovanjih odbojke na mivki.

I. 2. sodnik ne ponavlja več znakov za prvim sodnikom.

II. Pri odločitvah v pristojnosti 2.sodnika (dotik mreže, dotik antene na njegovi strani, oviranje, odmori – TO/TTO, menjava strani) 2.sodnik najprej pokaže znak za napako, nato sledi 1.sodniku, ki pokaže stran ekipe ki bo servirala.

III. 1. Sodnik ne ponavlja znakov, ki so v pristojnosti 2. Sodnika (menjava strani, odmori…)

IV. 2. Sodnik ne kaže znaka za konec seta/tekme.

V. Igralec, ki ni kapetan ekipe nima pravice zahtevati odmora (TO). Čeprav se to smatra kot nedovoljena zahteva, se TO dovoli, če zahtevo ponovi kapetan ekipe.

VI. Kadar so na takmi prisotni trenerji in v primeru ko trener zahteva TO, se to smatra kot ”trenerski nasvet”; ekipo se kaznuje pod rubriko ”neprimerno obnašanje”.

Pripravil: Anton Pevc

 

1703 ogledov skupaj 1 ogledov danes
Najbolj brano
  • Debitantski nastop v Bundesligi! Kljub prekinitvi tekmovanj pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije je sodnik Daniel Atanasov aktiven na odbojkarskih igriščih. Pred dobrim tednom je ...