Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

21. februarja, 2019

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji.

Obvestilo Sekretarja tekmovanj OZS in SK ZOSS

baby-studyObvestila – opozorila

FIVB Uradna pravila odbojkarske igre v poglavju 4.3. in 4.4. in Pravila o tekmovanjih OZS določajo, da morajo igralci v tekmovanju Državnega prvenstva in Pokala Slovenije nositi enotno opremo. Opremo igralcev sestavljajo uniforma (majica, hlačke, nogavice) in športna obutev. Uniforma mora biti enotno izdelana v enaki barvi za vse člane ekipe (razen libera).

Tako ni dovoljeno posameznemu igralcu v ekipi pod majico s kratkimi rokavi nositi majico z dolgimi rokavi. Razni izgovori o majicah proti potenju in podobno, niso opravičljivi.Vsekakor pa je potrebno razlikovati, kaj je majica in kaj je medicinski pripomoček, ki pa je dovoljen (komolčnik, rokavček …).

Pri opremi libera je potrebno upoštevati, da lahko novoimenovani libero (obleče) igra tudi v brezrokavniku (fluorescentni jopič).

Številke igralcev na dresih v vseh tekmovanjih članov in članic so lahko od 1 do 18. Pri mlajših kategorijah so številke na dresih od 1-99 in ni tablic za zamenjave.

Na klopi za rezervne igralce je poleg pravilno registriranih igralcev dovoljeno sedeti tudi pravilno prijavljenim članom ekipe, ki pa morajo imeti licenco za stopnjo tekmovanja. Prijateljem in voznikom brez licenc ni dovoljeno sedeti na klopi. Delegat – sodnik je tisti, ki odloča, dovoljuje in tudi odgovarja, kdo lahko sedi na klopi za rezervne igralce. Nikakršni dogovori med ekipami niso dovoljeni (se strinjam, naj sedi, saj ni TV, to je moj prijatelj itd.). Če je trener ali drug član ekipe pravilno prijavljen in nima licence (je ni dobil, pozabil…), lahko sedi na klopi ali vodi tekmo, pomanjkljivost pa se vpiše v protokol o tekmi brez podpisa trenerja ali člana ekipe.

Na klopi za rezervne igralce ni dovoljeno sedeti VODJI EKIPE (pri mlajših kategorijah), kadar ni trenerja. Vodja ekipe pa mora biti prisoten v dvorani. Izgovor gostitelja je največkrat: »Zadnjič pa je en delegat-sodnik pustil«, vendar se je velikokrat izkazalo, da je to le fraza, ki jo uporabijo, da bi dosegli svoj namen.

Vse pomanjkljivosti na tekmi, ki jih iz kakršnegakoli razloga ni mogoče odpraviti, se vpišejo v poročilo o tekmi.

Sekretar tekmovanj OZS: Branko Maček

Predsednik SK ZOSS: Vid Zupančič

1127 ogledov skupaj 4 ogledov danes
Najbolj brano
  • Debitantski nastop v Bundesligi! Kljub prekinitvi tekmovanj pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije je sodnik Daniel Atanasov aktiven na odbojkarskih igriščih. Pred dobrim tednom je ...