Obvestila sekretarja ZOSS

zoss-znak_aniSekretar Zveze odbojkarskih sodnikov Slovenije (ZOSS) je z dopisom opozoril na nekaj nepravilnosti, ki se v letošnji sezoni dogajajo na tekmah in niso v skladu s pravili oziroma navodili:

–          ugotavljamo, da se pojavljajo velike težave pri vpisovanju kazni v mednarodni zapisnik (navaden in elektronski), predvsem pri vpisovanju rumenega in rdečega kartona, zato vam v priponki pošiljam podrobna navodila, kako se vpisujejo posamezni podeljeni kartoni v mednarodni zapisnik. Prosim, da si vsi sodniki in zapisničarji natisnejo ta navodila in jih imajo pri sebi na vsaki tekmi.

–          ker je bil do sedaj v elektronskem zapisniku grafični prikaz podeljenih kartonov drugačen od tistega, kar je pisalo (še po “starih” pravilih), vam sporočam, da je to sedaj odpravljeno. NUJNO: prosim, da vsi zapisničarji pred naslednjo tekmo posodobite elektronski zapisnik, zato bodite točni ob prihodu na tekmo (minimalno eno uro pred tekmo). Ko boste posodobili elektronski zapisnik, bo posodobljena tudi lestvica vpisovanja kazni in ne bo več prihajalo do težav (ne bi smelo). Prosim, da sodniki oziroma delegati kontrolorji pred tekmo preverite, če je zapisnik posodobljen.

–          sporočam vam, da v primeru, ko ekipa nima prvega trenerja, mora listek z začetno postavo OBVEZNO podpisati kapetan (ne pomočnik trenerja).

–          na igriščih se pojavlja, da nekateri igralci pod kratkimi dresi nosijo majice z dolgimi rokavi, kar pa ni v skladu s pravili in ne s pravilniki. Obveščam vas, da v kolikor ima ekipa drese s kratkimi rokavi, pod dresom NI DOVOLJENO imeti majice z dolgimi rokavi.

–          V priponki vam pošiljam navodila za sojenje za sezono 2013/2014, ki so na 11 strani dopolnjena oziroma popravljena (tabela opozoril in kazni za obnašanje in zavlačevanje 2013 -2016).

Želim vam uspešno sojenje!

Sekretar ZOSS

Navodila za sojenje v tekmovalni sezoni 2013 – 2014

Navodila za vpisovanje opominov in kazni v mednarodni zapisnik