Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

21. februarja, 2019

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji.

Nova navodila Strokovne komisije ZOSS

zoss-znak_aniPozdravljeni,

SK ZOSS je posredovala nekaj odgovorov na vprašanja, ki so se že pojavila med letošnjo sezono. Prosim, da si jih preberete in upoštevate odgovore v dotičnih situacijah:

Ali se statistiku lahko izreče ukrep za nešportno obnašanje?

Statistik, ki ima veljavno licenco statistika in je pravilno prijavljen na seznamu ekipe, ter v zapisniku, lahko sedi na klopi ekipe in vodi statistiko. Statistik nima drugih pristojnosti, kot pisanje statistike. V primeru nešportnega obnašanja se mu izrekajo ukrepi, kot vsem ostalim članom ekipe.

Kakšen znak naj pokaže 2. sodnik 1. sodniku ob zavrnitvi in vpisu nedovoljene zahteve?

Uradnega znaka ni. Če 1. sodnik ni opazil, da je šel 2. sodnik do zapisnikarja zaradi vpisa nedovoljene zahteve, naj mu ta pokaže na diskreten način.

Ali se lahko ekipi po izrečenem opominu za zavlačevanje še vedno označi v zapisnik nedovoljena zahteva?

Ja, lahko.
Če je ekipi najprej izrečen ukrep za zavlačevanje (rumeni karton na uro), kasneje pa ekipa prvič zahteva nedovoljeno zahtevo, se ta zavrne in označi v zapisniku, kot nedovoljena zahteva (improper request)

Predsednik SK ZOSS Zupančič Vid

994 ogledov skupaj 2 ogledov danes
Najbolj brano
  • Debitantski nastop v Bundesligi! Kljub prekinitvi tekmovanj pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije je sodnik Daniel Atanasov aktiven na odbojkarskih igriščih. Pred dobrim tednom je ...