Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

21. februarja, 2019

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji.

Nov sistem tekmovanja v FIVB svetovni ligi 2014

 

nwl2

V Lozani se je sestal Svet FIVB za svetovno ligo in “grand prix”. Sprejel je kar nekaj novosti glede izvedbe tekmovanja v FIVB svetovni ligi za leto 2014. Prvič bo v njej nastopilo 28 reprezentanc. Ekipe so razdeljene v tri kakovostne razrede.

Najboljših osem ekip bo nastopalo v skupinah “A” in “B”. V šestih tekmovalnih tednih bodo odigrali po 12 tekem. Najboljše štiri reprezentance (po dve iz vsake skupine) se bodo uvrstile na veliki zaključni turnir šesterice.

V drugem kakovostnem razredu je 12 reprezentanc. Te so izžrebali v skupine “C”, “D” in “E”. Sistem igranja je enak kot v skupinah “A” in “B”. Po zaključku skupinskega dela se bodo zmagovalne ekipe skupin od “C” do “E”, skupaj z najboljšo drugo reprezentanco iz vseh treh skupin (ali pa organizatorko), pomerili na turnirju štirih. S tega turnirja bo najboljša reprezentanca napredovala na veliki zaključni turnir šesterice, hkrati pa si bo pridobila pravico napredovanja v najvišji kakovostni razred v letu 2015.

V tretjem kakovostnem razredu je osem ekip. Te  so uvrščene v skupini “F” in “G”. V vsaki skupini bodo ekipe odigrale dva turnirja. Ravno tako bo za ta kakovosten razred najprej na vrsti turnir štirih. Zmagovalec se uvrsti na veliki zaključni turnir šesterice.

Skupine svetovne lige 2014:

” A “

” B “

” C “

” D “

” E “

” F “

” G “

BRA (1)

RUS (2)

BEL (37)*

ARG (7)

NED (31)

TUN (13)*

PUR (20)

ITA (3)

USA (4)

CAN (11)

GER (10)

KOR (21)

TUR (45)*

CHN (18)

POL (5)

BUL (6)

AUS (14)

FRA (16)

POR (38)

CUB (7)

SVK (36)*

IRI (12)

SRB (9)

FIN (30)

JPN (17)

CZE (22)

MEX (22)*

ESP (25)

( ) – številka v oklepaju pomeni trenutno uvrstitev na svetovni lestvici FIVB

* – z zvezdico so označene ekipe, ki bodo prvič nastopale v svetovni ligi

Ob prvi izvedbi svetovne lige leta 1990 je nastopilo osem reprezentanc. Lani  je nastopalo 18 reprezentanc, ki so se borile za nagradni sklad v višini 5,700.000 $. Prvaki so postali Rusi, druga je bila Brazilija in tretja Italija.

Leta 2013 so slavili Rusi vir: www.fivb.org

Leta 2013 so slavili Rusi
vir: www.fivb.org

Svetovna liga se bo s prvimi tekmami v skupinah od “C” do “E” pričela 23. maja. Finalni turnir šesterice bo od 16. – 20. julija 2014. Kandidata za organizacijo sta Italija in Iran. Končna odločitev o organizatorju bo sprejeta v  januarju 2014.

966 ogledov skupaj 1 ogledov danes
Najbolj brano
  • Debitantski nastop v Bundesligi! Kljub prekinitvi tekmovanj pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije je sodnik Daniel Atanasov aktiven na odbojkarskih igriščih. Pred dobrim tednom je ...