Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

21. februarja, 2019

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji.

Na mivki nič novega

dp_mivka_kranj_2013

Moški finale DP v odbojki na mivki, Kranj 2013

27.7. se je v Kranju zaključilo državno prvenstvo v odbojki na mivki. Prvaki ostajajo isti, tako v moški kot v ženski konkurenci.

Če je v polfinalih še prišlo do presenečenj, so se stvari postavile na svoje mesto v obeh finalnih dvobojih. V ženski konkurenci sta Vodeb in Jakob brez večjih težav premagale ekipo Skarlovnik/Potokar, kateri sta v drugem nizu skoraj izsilili tretji niz. Na veliko žalost navijačev, jima to ni uspelo, saj so si le-ti želeli še vsaj en niz atraktivne odbojke na mivki.

Tudi moški finale je bil zelo dobro obiskan, saj tako na obeh tribunah kot ob igrišču praktično ni bilo prostora. Pokeršnik in Bedrač sta prišela silovito in prvi niz na tak način izpeljala do konca. Navijači iz Primorske so bili v drugem nizu še vedno glasni, Mohorič in Ponikvar pa sta jima vrnila uslugo, saj sta z izjemno borbenostjo drugi niz tudi dobila. Tretji niz se je začel s tremi zaporednimi točkami Pokeršnika in Bedrača, do konca tekme pa ta razlika ni skopnela.

S tem se je letošnja sezona v Sloveniji zaključila, medtem ko se na mednardonih prizoriščih še vedno odvijajo turnirji. Našim igralkam in igralcem želimo veliko uspehov!

 

Rezultati, 3. mesto:

  • ženske: Borko / Sakovič proti Turk / Jančar 2:1 (21:10, 23:25, 15:11)
  • moški: Potočnik / Šmuc proti Boženk / Bahč 0:2(18:21, 17:21)

Rezultati, finale:

  • ženske: Skarlovnik /Potokar proti Vodeb / Fabjan 0:2 (12:21, 20:22)
  • moški: Pokeršnik / Bedrač proti Ponikvar / Mohorič 2:1(21:14, 19:21, 15:8)
946 ogledov skupaj 1 ogledov danes
Najbolj brano
  • Debitantski nastop v Bundesligi! Kljub prekinitvi tekmovanj pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije je sodnik Daniel Atanasov aktiven na odbojkarskih igriščih. Pred dobrim tednom je ...