Montreux Volley Masters 2014 tudi na Sportklubu

MontreuxVolleyMasters2014_PosterOd 27. maja do 1. junija bo v mondenem švicarskem mestu Montreuxu potekal letošnji Montreux Volley Masters 2014. Gre za 29. izvedbo prestižnega tekmovanja za ženske reprezentance, ki vedno ponudi udeležbo najboljših svetovnih reprezentanc. Letos nastopa kar sedem reprezentanc iz prve deseterice FIVB lestvice. Manjkajo samo Italija (4. mesto na FIVB), Srbija (7) in Južna Koreja (10).

Reprezentance so razdeljene v dve skupini:

Skupina “A”: Brazilija (1); Kitajska (5); Rusija (6); Švica (104)
Skupina “B”: ZDA (2); Japonska (3); Dominikanska republika (8); Nemčija (9)

Lani so bile zmagovalke tega turnirja igralke iz Brazilije, ki so v finalu s 3:0 odpravile Rusinje. Tretje mesto je osvojila ekipa Dominikanske republike.

Brazilke bodo branile lovoriko iz leta 2013

Finalna tekma se bo pričela v nedeljo, 01. junija, s pričetkom ob 16:00. Vse tekme si bo možno ogledati tudi v prenosu na Sportklubu in na Laoli1.tv .

Zadnjih pet zmagovalnih ekip:
2013 – Brazilija
2012 – ni bilo tekmovanja zaradi olimpijskih kvalifikacij
2011 – Japonska
2010 – Kitajska
2009 – Brazilija
2008 – Kuba

Ta turnir bo sodniška komisija FIVB izkoristila tudi za izobraževanje svojih sodniških delegatov, ki bodo imeli v dneh turnirja seminar.