Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

21. februarja, 2019

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji.

Memorial Hubert Jerzy Wagner

wagner34Od torka do četrtka poteka na Poljskem memorialni turnir v spomin na Huberta Wagnerja. Wagner, rojen leta 1941, velja za enega najuspešnejših poljskih trenerjev vseh časov. Leta 1976 je v finalu olimpijskih iger, ko je imel šele 35 let, kot trener s svojimi igralci slavil proti Rusiji s 3:2 (-11, 13, -12, 17, 7) – (POSNETEK) – in tako osvojil zlato medaljo. To je edina zlata medalja na olimpijskih igrah v odbojki za Poljsko do danes. Pred tem je s Poljsko osvojil tudi prvi naslov svetovnih prvakov (1974 Mehika).

Wagner je bil tudi uspešen igralec, saj je bil med leti 1963 in 1971 redni član poljske izbrane vrste. Leta 2010 je postal član odbojkarske Hiše slavnih. Pet šol in dve športni dvorani se imenjujejo po njem.

Turnir v njegov spomin organizira Hubert Wagner fundacija.

Prvih nekaj let je turnir potekal v Olsztynu, kasneje pa so ga organizirali še po drugih poljskih mestih. Turnir poteka vsako leto in služi poljski reprezentanci kot zadnja priprava pred velikimi turnirji, letos pred  olimpijskimi kvalifikacijami.

Največ uspeha do sedaj je seveda imela domača ekipa, ki je bila najboljša kar šestkrat. Rusija in Nizozemska sta turnir osvojili po dvakrat.

Naslov letos brani Poljska, ki je bila lani zmagovalka pred Japonsko, Francijo in Iranom.

Na štirinajsti izvedbi, ki letos poteka v Krakowu, nastopajo ekipe Poljske, Belgije, Srbije in Bolgarije.

Turnir prenaša POLsat. Več informacij o turnirju lahko dobite TUKAJ.

Razpored tekem: (prve tekme ob 17:30, druge ob 20:30)

vag1

17.05. Belgija : Srbija / Poljska : Bolgarija

18.05. Bolgarija : Srbija / Poljska : Belgija

19.05. Belgija : Bolgarija / Poljska : Srbija

 

1018 ogledov skupaj 3 ogledov danes
Najbolj brano
  • Debitantski nastop v Bundesligi! Kljub prekinitvi tekmovanj pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije je sodnik Daniel Atanasov aktiven na odbojkarskih igriščih. Pred dobrim tednom je ...