Mednarodni sodniki in delegati že na delu v tujini

flag-heart-3d-250Ta vikend po Evropi poteka prvi krog kvalifikacij za svetovno moško prvenstvo do 21 let in žensko do 20 let. download

Moški se bodo letos merili na zaključnem turnirju na Češkem. Branilci naslova so Rusi, ki so pred dvema letoma v finalu premagali Argentince s 3:2. Iz Evrope so na prvenstvo že uvrščeni domačini. Poleg njih bodo staro celino zanesljivo zastopali še igralci Rusije, Italije, Turčije in Poljske. Te reprezentance so uvrščene na podlagi lestvice FIVB.

Pri dekletih je leta 2015 naslov šel v Dominikansko republiko. Italija in Srbija bosta na podlagi FIVB lestvice zanesljivo zastopali Evropo v Mehiki, kjer bo letos prvenstvo za ženske do 20. leta.

V teh kvalifikacijah ima Slovenija, kljub temu, da v kavlifikacijah ne nastopa s svojima reprezentancama, kar nekaj predstavnikov iz sodniških vrst.

Pri moških Marko Seifried skupaj s sodnikom iz Islandije sodi v Nemčiji, kjer igra skupina “A”. Na Hrvaškem, točneje v Kaštel Starem, nas zastopa Bernard Valentar.

Skupina “C” igra svoje tekme na Portugalskem. Tam je sodniški delegat Peter Končnik, član DOS Gorenjska. Vzporedno poteka v Viani do Castelo tudi turnir ženskih kvalifikacij, zato je Končnik zadolžen tudi za spremljanje sodnikov na teh tekmah.

Za ekipe, ki bodo uspešne v prvem krogu, se bodo kvalifikacije nadaljevale konec meseca maja.

getimage