21. februar, 2019

Lestvica CEV za evropske pokale za sezono 2018

CEV je objavila lestvico držav po kateri je določila udeležence evropskih tekmovanj za naslednjo tekmovalno sezono – sezono 2017/2018. Slovenija je pri moških letos padla za dve mesti. Trenutno zaseda 17. mesto, kar prinaša Sloveniji eno mesto v kvalifikacijah za ligo prvakov, eno mesto v pokalu CEV in eno mesto v “Challenge” pokalu. Prva štiri mesta zagotavljajo dve direktni mesti v ligi prvakov, peto do osmo mesto pa eno direktno mesto. Prav na osmem mestu je pri fantih prišlo do spremembe, saj je Grčija prehitela Romunijo.

Pri dekletih je Slovenija napredovala za eno mesto in je sedaj na 14. mestu, kar ji prinaša eno mesto v kvalifikacijah za ligo prvakov, eno mesto v pokalu CEV in dve mesti v “Challenge” pokalu. Lani je Slovenija zasedla 15. mesto.

LESTVICA MOŠKI:

1. RUSIJA –         469,00 točk
  2. ITALIJA –         451,01
  3. TURČIJA –       342,33
  4. POLJSKA –       289,34
  5. FRANCIJA –     274,67
  6. BELGIJA –         274,33
  7. NEMČIJA –      238,00
  8. GRČIJA –        214,00

… 12. SRBIJA / 13. AVSTRIJA / 17. SLOVENIJA (111,99 točk) /…/ 18. ČRNA GORA/ …/ 25. HRVAŠKA/…/28. BiH

LESTVICA ŽENSKE:

1. TURČIJA –               507,67 točk
  2. RUSIJA –                  478,01
  3. POLJSKA –               290,99
  4. AZERBAJDŽAN –    282,66
  5. NEMČIJA –              281,67
  6. ŠVICA –                     273,00
  7. ITALIJA –                257,99
  8. FRANCIJA –             253,99

… 11. SRBIJA/…/ 14. SLOVENIJA (121,00 točk) / … 21. AVSTRIJA/ …/ 22. HRVAŠKA/ 23. BiH/…/ 32. ČRNA GORA.