Kvalifikacije za svetovni prvenstvi v polnem razmahu

 

FIVB_M_WCHS_2014

Po celem svetu  potekajo  nadaljnji boji za uvrstitev na svetovni prvenstvi v moški (Poljska) in ženski konkurenci (Italija), ki bosta potekali v letu 2014.

Slovenijo tretji krog kvalifikacij za moško prvenstvo še čaka v pričetku leta 2014. Nasprotniki še niso znani, saj bo marsikaj odvisno od nastopov reprezentanc na prihajajočem evropskem prvenstvu. Na moškem prvenstvu je prostora za štiri azijske ekipe, tri iz Afrike in Južne Amerike. Pet reprezentanc bo iz NORCECA-e. Evropo bo zastopalo devet reprezentanc. Osem iz kvalifikacij in organizatorka Poljska.

Drug krog evropskih kvalifikacij za moške bo potekal od 02. do 06. septembra na Nizozemskem. Delegat CEV na tem turnirju bo Igor Dolinšek, sodniški delegat pa Peter Končnik.

Znanih je že šest udeležencev prvenstva (od 24 mest):

organizator: Poljska

Azija (4 mesta): Avstralija, Iran in Južna Koreja. Četrta reprezentanca bo znana konec tedna, ko se konča še en kvalifikacijski turnir, kjer nastopajo Kitajska, Indija, Tajpej in Saudska Arabija. Japonska je že izpadla in nima več možnosti udeležbe na Poljskem.

Južna Amerika (3 mesta): Brazilija in Argentina.

FIVB_W_WCHS_2014Pri ženskah, kjer bo v Italiji ravno tako nastopilo 24 držav, so kvote po kontinentih razdeljene nekoliko drugače. Evropo bo zastopalo deset reprezentanc. Aziji pripadajo štiri mesta, Afriki in Južni Ameriki po dve mesti. Močno bo zastopana tudi NORCECA s šestimi reprezentancami.

Trenutno so na prvenstvo uvrščene:

organizator: Italija

Azija (4 mesta): Tajska in Japonska, ki sta bili najboljši v kvalifikacijah, ki so se končala prejšnji vikend.

Evropa (9 + 1 ) : Rusija, kot evropski prvak, in Nemčija, kot udeleženka finala pravkar končanega evropskega prvenstva.

Zadnji datum, do katerega morajo biti znane vse države udeleženke, je 31. maj 2014.