Končnik in Dolinšek na evropskem prvenstvu CEV fantov do 20. let

Evropsko prvenstvo fantov do 20. leta bo letos potekal od 14. do 22. julija v Belgiji in na Nizozemskem.

Žal se na to prvenstvo naša reprezentanca ni uvrstila. Vseeno pa slovenska odbojka na prvenstvu ne bo brez svojih predstavnikov. Peter Končnik, član DOS Gorenjska, bo na prvenstvu v vlogi sodniškega delegata CEV, hkrati pa bo opravljal tudi vlogo sekretarja za to tekmovanje imenovane sodniške komisije CEV. Predsednica komisije bo Zorica Bjelić, član komisije je Grzegorz Jacyna. Pri delu jim bodo pomagali še Frans Loderus, Cor Van Gompel in Guido Notaerts.

Končnik bo od začetka prvenstva do finalnih bojev svoje delo opravljal na Nizozemskem.

Poleg Končnika bo na prvenstvu kot član tekmovalne komisije CEV tudi Igor Dolinšek, ki je zadolžen tudi za koordinacijo z organizacijskim odborom. Ostali člani tekmovalne komisije so še Ann Margaret Fleming (predsednica), Stanislav Nikolov (sekretar), Zoran Nikolovski (uradni zdravnik) in Sandor Hoboth.

Sodniki v Belgiji in na Nizozemskem:

• Bjorn WILLEMS (Belgija)
  • Mathias EWALD (Nemčija)
  • Alexandros MYLONAKIS (Grčija)
  • Gyula TILLMANN (Madžarska)
  • Armando SIMBARI (Italija)
  • Andrei TARAN (Moldavija)
  • Daniel JETTKANDT (Nizozemska)
  • Maciej MACIEJEWSKI (Poljska)
  • Ivan CHUMAK (Rusija)
  • Djordje STEVANOVIC (Srbija)
  • Alexis FUENTES BARRASA (Španija)
  • Burhan ILHAN (Turčija)

Stopničke so leta 2016, ko je prvenstvo potekalo v Bolgariji, osvojili Poljska (prvaki), Ukrajina (podprvaki) in Rusija (tretje mesto). Ukrajinci se na letošnji zaključni turnir niso uspeli uvrstiti. Slovenija se je na to prvenstvo uvrstila in osvojila 12. mesto.

Zanimivost prvenstva bo tudi ta, da bo finale potekal na isti dan in v isti dvorani kot tudi finale na članskem svetovnem prvenstvu v sedeči odbojki. Na tem prvenstvu bo od Slovencev aktiven Janko Plešnik.

Ob svetovnem prvenstvu v sedeči odbojki bo tudi generalna skupščina svetovne zveze za sedečo odbojko. Na skupščini bo kot predsednik evropske sedeče odbojke tudi Branko Mihorko.

Najbolj brano v zadnjih 30 dneh

Sorry. No data so far.