Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

21. februarja, 2019

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji.

Gorenjke so se udarile z dekleti iz Kansas City-ja

zg gorenjska vs kansas city

V ponedeljek, 1.6. 2015, se je v dvorani Pod Stolom v Žirovnici ustavila ženska odbojkarska ekipa UMKC ROOS iz Kansas City-ja, ki je pred tem odigrala nekaj tekem na Češkem in v Avstriji ter v Mariboru. Dekleta so se pomerila s prvoligaško ekipo Zgornje Gorenjske, tekma pa se je zaključila z rezultatom 3:1 za Američanke. Delivca pravice sta bila Barbara Pesjak in Daniel Atanasov, ki sta Američankam sodila po njihovih pravilih: libero lahko izvede začetni udarec in dovoljenih 15 menjav na set.

Na tej povezavi dnevno objavljajo prispevke iz potovanja po Evropi, med katerimi so tudi vtisi iz Slovenije.

Ženska odbojkarska ekipa UMKC Roos (Kansas City) na Bledu (foto: spletna stran ekipe)

Ženska odbojkarska ekipa UMKC Roos (Kansas City) na Bledu (foto: spletna stran ekipe)

V petek ob 19:45 se bo, prav tako v dvorani Pod Stolom, mudila ekipa Združenih Arabskih Emiratov, ki se bo pomerila z novopečenimi prvoligaši iz OK Žirovnica. Kmalu bosta določena še sodnika iz DOS Gorenjske.

Vabljeni!

 

947 ogledov skupaj 1 ogledov danes
Najbolj brano
  • Debitantski nastop v Bundesligi! Kljub prekinitvi tekmovanj pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije je sodnik Daniel Atanasov aktiven na odbojkarskih igriščih. Pred dobrim tednom je ...