Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

21. februarja, 2019

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji.

FIVB in World ParaVolley vse bližje

fivb_and_worldparavolley

Konec oktobra so se v Švici sestali predsednik FIVB-ja Dr. Ary S. Graça in predstavniki World ParaVolley organizacije (bivše WOVD) z namenom tesnejšega sodelovanja.

Svetovna odbojkarska organizacija za invalide deluje kot neodvisna organizacija, ki je, kot članica Mednarodnega paraolimpijskega komiteja, zadolžena za izvedbo tekmovanja v sedeči odbojki oz. odbojki za invalide.

Predsednik Graça je poudaril, da lahko FIVB s svojo infrastrukturo in sredstvi pripomore k razvoju te oblike odbojke po celem svetu. Vodstvo Svetovne odbojkarske organizacije za invalide je navdušeno nad odzivom in prvim sestankom, ki pa še ni prinesel konkretnih odločitev, je dejal predsednik ParaVolley-ja, Dr. Hossam Eldin Mostafa.

Upamo, da bo prišlo do napredka v razvoju te izredno zanimive oblike odbojke, katero lahko igrajo tudi neinvalidi.

Še nekaj zanimivosti iz pravil sedeče odbojke:

  • servis nasprotnika je dovoljeno blokirati,
  • “prestop” in “dvig” odsodimo glede na pozicijo oz. glede na stik s tlemi zadnje plati igralca/ke,
  • igrišče meri 6m po širini in 10m po dolžini, črta napada pa je od sredine igrišča oddaljena 2m.

O sedeči odbojki bomo zagotovo še pisali, pravtako bomo o tem športu izvedeli še kaj več od slovenskih sodnikov, ki že nekaj let sodijo na mednarodnih tekmovanjih.

Najnovejša pravila si lahko preberete tukaj.

 

1974 ogledov skupaj 1 ogledov danes
Najbolj brano
  • Debitantski nastop v Bundesligi! Kljub prekinitvi tekmovanj pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije je sodnik Daniel Atanasov aktiven na odbojkarskih igriščih. Pred dobrim tednom je ...