Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

21. februarja, 2019

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji.

Ema Vratarič (zopet) piše zgodovino

emasedeca Pred nekaj dnevi je svetovna organizacija za sedečo odbojko (WOVD) s pismom (TUKAJ) obvestila, da je članica DOS Gorenjska postala prva slovenska mednarodna sodnica v sedeči odbojki. Ema je opravila izpit v Sarajevu leta 2011.

Kasneje je  kot kandidatka sodila na celinskem pokalu v Ketteringu (V. Britanija)  in na evropskem prvenstvu v Elblagu (Poljska).

Ema je tako po zgodovinskem številu odsojenih tekem v mini in mali odbojki, napisala zgodovino tudi v sedeči odbojki. Poleg Janka Plešnika je trenutno edina sodnica, ki lahko s ponosom nosi grb mednarodne sodnice v sedeči odbojki. Svet sedeče odbojke je v kratkem času spoznal njeno ime tako na igrišču kot tudi izven njega.

Ema Vratarič med seminarjem v Sarajevu

Ema Vratarič med seminarjem v Sarajevu

Hkrati pa člani DOS Gorenjske upamo, da nam bo kmalu postregla s skrito svečano kulinariko, ki jo je obljubila že za turnir DOS-ov, a jo je bil do sedaj deležen le eden izmed članov našega društva. In še ta si je bojda izgled peciva predstavljal napačno.

 

3536 ogledov skupaj 1 ogledov danes
Najbolj brano
  • Debitantski nastop v Bundesligi! Kljub prekinitvi tekmovanj pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije je sodnik Daniel Atanasov aktiven na odbojkarskih igriščih. Pred dobrim tednom je ...