Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

21. februarja, 2019

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji.

Dva nova slovenska mednarodna sodnika v odbojki na mivki

Udeleženci seminarja s Josejem Casanovo (vir: cev.lu)

Udeleženci seminarja s Josejem Casanovo
(vir: cev.lu)

Pretekli konec tedna se je v Vaduzu (LIE) kočal seminar za nove mednarodne sodnike v odbojki na mivki. 

Vseh osem kandidatov je uspešno opravilo tečaj, ki ga je vodil Jose Casanova s Portugalske. Pet med njimi je tečaj zaključilo z najvišjo možno oceno. Sodniki so svoje znanje lahko pokazali na CEV turnirju, ki je potekal prav tako v Vaduzu. Zmagovalca turnirja sta bila para Ana Köhler in Anni Schumacher iz Nemčije pri ženskah in švicarski par Mirco Gerson in Alexei Prawdzic pri moških. V petih dneh si je turnir ogledalo več kot 10.000 odbojkarskih navdušencev.

Naj izpostavimo, da sta tečaj uspešno opravila tudi dva slovenska kandidata, Gašper Obid in Mitja Turk. Čestitamo in jima želimo čim več nominacij  in uspešnega sojenja v prihodnosti. 

Slovenija ima tako sedaj štiri mednarodne sodnike v odbojki na mivki. Anton Pevc (član DOS Gorenjska), Jernej Rojc in omenjena Gašper Obid ter Mitja Turk bodo v prihodnje predstavljali Slovenijo na mednarodnih turnirjih.

3588 ogledov skupaj 2 ogledov danes
Najbolj brano
  • Debitantski nastop v Bundesligi! Kljub prekinitvi tekmovanj pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije je sodnik Daniel Atanasov aktiven na odbojkarskih igriščih. Pred dobrim tednom je ...