Državne prvakinje in prvaki 2018 (2. del)

Nadaljujemo s pregledom ekip, ki so v letu 2018 osvojile naslove državnih prvakov.

CIPER:

V ponovitvi lanskega moškega finala sta se pomerili ekipi Pafiakos in Omonia. Omonia ni uspela ubraniti lanskega naslova, saj je v finalni seriji klonila s 4:1. Zanimiva finalna serija se je pričela z vodstvom Pafiakosa z 2:0. Dve “točki” prednosti so si namreč pridobili z zmago v rednem delu prvenstva. Zadnja tekma se je končala s 3:2 in Pafiakos se je lahko veselil svojega četrtega naslova, prvega po letu 2006. Dramatično zadnjo tekmo in slavje domačih po tekmi si lahko ogledate TUKAJ.

FRANCIJA:

Tako pri moških kot ženskah je o naslovu odločala ena finalna tekma. Moški finale se je končal z zmago Toursa s 3:1, ki je bil najboljši že po rednem delu. Chaumont VB 52 tako ni obranil naslova. Utrinke z zadnje tekme si lahko ogledate TUKAJ.

Pri ženskah, kjer je pomembno vlogo pri osvojiti naslova Beziersa, igrala slovenska igralka Eva Mori, se je finalna tekma končala s 3:2. Cannes, je bil celotno sezono blizu novim prvakinjam, a ni uspel osvojiti novega naslova. Zadnjo točko na finalni tekmi si lahko ogledate TUKAJ.

GRČIJA:

Pri moških je v Grčiji letos prevladal Olympiakos. Brez poraza v rednem delu prvenstva in v končnici so prišli do naslova po treh sezonah. V prejšnjih treh sezonah je bil prvak PAOK, ki pa letos ni uspel obraniti naslova prvaka. S 3:0 v zmagah je Olympiakos TAKO zasluženo dvignil pokal. Večni športni rival Panathinaikos se je letos za las izognil izpadu v grško drugo ligo.

Ženski naslov je šel ravno tako v vitrine Olypiakosa. Že od začetka sezone so bile igralke te ekipe razred zase in v rednem delu sezone v dvajsetih tekmah oddale le dva niza. Tudi v končnici so uspele zmagati na vseh tekmah s 3:0. Ženska ekipa Olypiakosa je tako prišla do šestega zaporednega naslova. Posnetek zadnje finalne tekme si lahko pogledate TUKAJ.

HRVAŠKA:

Pri moških je zagrebška Mladost z zmago končala šest letno prevlado Mladosti iz Kaštel Lukšiča. Letošnjo domačo sezono so Zagrebčani končali brez poraza in zasluženo osvojili novo zvezdico. V finalni seriji so imeli nekaj težav le na prvi tekmi, ki se je končala s 3:2. To tekmo si lahko v posnetku ogledate TUKAJ. Vseeno so serijo zaključili s 3:0.

Podobna zgodba je bila v ženski konkurenci. Vseeno pa je Mladosti iz Kaštele uspelo odščipniti eno zmago v finalnih bojih proti Mladosti iz Zagreba.

ITALIJA:

Pri moških je v izredno močnem in izenačenem prvenstvu slavila Perugia. Že redni del so končali na prvem mestu. V končnici so vse tri dvoboje od četrtfinala naprej odločali na zadnjih, odločilnih tekmah. Vse te tekme so odločili s 3:0. Kasneje je Perugia osvojila še tretje mesto na zaključnem turnirju CEV Lige prvakov.

Pri ženskah je Conegliano po eno letnem premoru vrnil naslov v svoje vitrine. Branilke naslova Novaro so v finalu premagale s 3:1. Kljub “samo” tretjemu mestu v rednem delu je Conegliano uspel v končnici dvigniti svojo formo in potrditi vlogo favoritk. Posnetek zadnje tekme je na voljo TUKAJ.

MADŽARSKA:

Pri moških Kaposvar ni več prvak naše sosednje države in članice MEVZE. Letos je skozi celotno sezono bila boljša ekipa Vegyesz RC Kazincbarcika. Zadno tekmo za končnih 3:1 v zmagah so zmagali s 3:2. Odločilni peti niz se je končal s 19:17. Slavje Vegyesz RC Kazincbarcike ob osvojitvi naslova lahko vidite TUKAJ.

Žensko prvenstvo se je končalo s ponovno zmago ekipe Linamar Bekescsabai. Tako so poleg lovorike v prvenstvu MEVZA dodale še domačo. Fatum Nyiregyhaza je v finalu uspela izmakniti eno zmago, vendar to ni prineslo preobrata. Zadnjo finalno tekmo si lahko pogledate TUKAJ.

NEMČIJA:

Čeprav je Friedrichshafen prišel v moški ligi do finala brez poraza, je potem v finalni seriji moral priznati premoč BR Voleya s 3:2. Zadnjo, odločilno tekmo na domačem igrišču je izgubil z gladkih 3:0 in naslov je še tretjič zapored ostal v Berlinu. Zadnjo tekmo si lahko ogledate TUKAJ.

Pri ženskah je SSC Palmberg Schwerin obranil naslov. Kljub “le” tretjemu mestu po rednem delu, so v končnici brez poraza prišle do naslova. Zadnjo tekmo si lahko ogledate TUKAJ.