Državna prvenstva po svetu (1. del)

Kljub temu, da še vedno potekajo nekatera kontinentalna prvenstva, se nekatere ekipe počasi že pripravljajo na pričetke državnih prvenstev. Kar nekaj prvenstev, vključno s slovenskim, pa se je že pričelo. V prihodnjih dneh si bomo pogledali kdo bodo branilci naslovov iz lanske tekmovalne sezone, kako so se končala prvenstva in si osvežili spomin na zaključke s posnetki nekaterih finalnih tekem.

serie_a1_volley_maschileITALIJA

V Italiji sta se v finalu pomerili prvo in drugouvrščena ekipa rednega dela. S 3:1 v zmagah je naslov slavil Trentino, ki je bil v finalni seriji boljši od Modene. Predlanski zmagovalec Macerata je tekmovanje zaključila že v 1/4 finalu končnice. Trentino je tako po letu premora zopet prišel do naslova najboljših v Italiji. Zaključno točko in slavje Trentina si lahko ogledate TUKAJ.

2951_imagenARGENTINA

V finalu je bilo potrebnih vseh pet tekem, da je branilec naslova UPCN ponovil uspeh iz lanske sezone. Personal Bolivar je bil dostojen tekmec v finalu. Obe ekipi sta zmagali vse tekme na domačem igrišču, Za UPCN je to četrti zaporedni naslov. Zaključke zadnje tekme si lahko ogledate TUKAJ.

logo_oevvAVSTRIJA

V ligi, kjer igra tudi precejšnje število naših igralcev, je slavil Innsbruck. V ponovitvi lanskega finala je s 4:0 v zmagah odpravil Aich Dob, ki je v štirih finalnih tekmah zmagovalcem odščipnil le en niz. Tirol Innsbruck si je s tem priboril tudi pravico nastopa v ligi prvakov, kjer o nastopal v skupini z Zenitom Kazan, Halkbank Ankaro in Budvansko rivijero.

LogoEthiasVolleyleagueBELGIJA

V Belgiji so po koncu rednega dela odigrali še skupinski del šestih najboljših. Prve dve ekipi sta se nato pomerili na dve zmagi še v velikem finalu. Roeselare je z 2:1 v zmagah ugnal Asse Lennik. Lanski finalist, ekipa Precura, je v skupini šestih zapravila drugo mesto iz rednega dela in s tem izgubila pravico do ponovnega nastopa v finalu. Vzdušje v dvorani Lennika si lahko ogledate TUKAJ.

1_escudoBRAZILIJA

V Brazliji je o zmagovalcu prvenstva odločala ena sama tekma. V tej sta se pomerili isti ekipi kot predhodnjo sezono. Sada Cruzeiro je bil s 3:1 (-21,19,25,19) boljši od ekipe Sesi. To je še drugi zaporedni naslov za ekipo Sada Cruzeiro. Nekaj več kot dve uri trajajočo tekmo si lahko ogledate TUKAJ.

big_shaq_daddy_a504BOLGARIJA

V bolgarski Super ligi je na koncu slavila ekipa Marek Dupnitsa. V finalni seriji, ki se je končala s 3:2 v zmagah, je Marek obe zadnji tekmi dobil z rezultatom 3:2. Zadnjo tekmo je proti drugemu finalistu Dobrudža dobil v gosteh. Marek Dupnitsa je bil po rednem delu na tretjem mestu. Lanski finalist Levski je bil po rednem delu šele osmi in se nato tudi poslovil v 1/4 finalu končnice proti zmagovalcu rednega dela, ekipi Dobrudža. Kako so zmagovalci dvignili pokal si lahko ogledate TUKAJ.

logoHRVAŠKA

V finalu hrvaškega prvenstva sta se pomerili isti ekipi kot v prejšnjem prvenstvu. Na koncu so s 3:2 v zmagah slavili igralci ekipe Mladost Kaštel Lukšič. V zadnji tekmi, ki se je končala z dramo v četrtem nizu, so s 3:1 slavili na domačem terenu. Odlomke z zadnje tekme v prepolni dvorani v Kašteli si lahko ogledate TUKAJ.

Cvs_logoČEŠKA REPUBLIKA

V fianlu češkega prvenstva sta se pomerila ista nasprotnika kot v prejšnjem prvenstvu. A zmagovalec je bil drug. Tokrat je s 4:1 v zmagah slavila ekipa Liberec. Čehi bodo novo prvenstvo, zaradi udeležbe njihove reprezentance na evropskem prvenstvu, pričeli 22. oktobra. Nekaj akcij ekipe iz Libereca v sezoni 2014/2015 si lahko pogledate TUKAJ.