Drugi krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo tudi s slovenskim pridihom

FIVB_W_WCHS_2014

FIVB_M_WCHS_2014

Na Nizozemskem (moški) in v Izraelu (ženske) bo od 2. do 6. oktobra potekal drugi krog kvalifikacij za svetovni prvenstvi, ki jih bosta leta 2014 organizirali Poljska (moški) in Italija (ženske). Ena izmed skupin bo v bližnjem Trstu.

Pri moških se je v boj za naslov svetovnih prvakov podalo 159 reprezentanc s celega sveta. Iz Evrope, ki ima na prvenstvu devet mest, se je v kvalifikacije prijavilo 40 reprezentanc. Tri so že oddana. Poljska je tja uvrščena kot organizatorica, Rusija in Italija pa sta si mesto zagotovili na pravkar končanem evropskem prvenstvu. Slovenija se je z zmago v prvem krogu kvalifikacij neposredno uvrstila v zadnji, tretji krog tekmovanja.

V teh dneh poteka na Nizozemskem drugi krog kvalifikacij. Med seboj se bo pomerilo šest reprezentanc. Tri najboljše se bodo uvrstile v tretji krog evropskih kvalifikacij. Poleg favorizirane domače ekipe bodo nastopile še reprezentance Belorusije, Izraela, Švedske, Romunije in Ukrajine. Tudi tokrat pa turnir ne bo brez slovenskega zastopstva. Delegat CEV bo g. Igor Dolinšek, sodniški delegat pa g. Peter Končnik, član DOS Gorenjska.

Prenos tekem si lahko preko interneta ogledate na laola1.tv. Rezultat v živo pa seveda na strani evropske odbojkarske zveze (CEV).

Na moško prvenstvo so že uvrščene reprezentance: Poljske, Argentine, Brazilije, Avstralije, Južne Koreje, Irana, Venezuele, Kitajske, Rusije in Italije.

Za udeležbo na ženskem svetovnem prvenstvu se je prijavilo 146 reprezentanc. Slovenije tokrat ni bilo med njimi. Evropa ima pri ženskah kar deset mest. Tri so že oddana. Italija je organizatorka prvenstva, Rusija in Nemčija pa sta si to pravico priborili z uvrstitvijo v finale evropskega prvenstva.

Šest reprezentanc se bo do nedelje merilo v drugem krogu kvalifikacij, ki jih organizira Izrael. Poleg domačink bodo za tri prosta mesta tekmovale ekipe Grčije, Madžarske, Črne Gore, Švice in Latvije.

Pri ženskah je trenutno znanih osem udeleženk: Italija, Tajska, Japonska, Rusija, Nemčija, Brazilija, Kitajska in Kazahstan.