Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

21. februarja, 2019

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji.

Dominikanska republika : Slovenija 3:1 (-22, 20, 19, 23)

Optimistično v četrfinale (foto: fivb.org)

Optimistično v 1/8 finala (foto: fivb.org)

Po včerajšnjem porazu proti Brazilkam, so danes kadetinje doživele še enega proti Dominikanski republiki, z enakim rezultatom v nizih.

Prvi set so Slovenke dobile in si s tem zagotovile boljši količnik v setih v primerjavi z Dominikansko republiko, kar za Slovenijo pomeni končno tretje mesto v skupini in nadaljevanje v osmino finala svetovnega prvenstva. Kalkulacije za napredovanje in končna mesta v skupini so bile različne, vendar pa so najbrž v slovenskem taboru dobro premislili kaj jim najbolj ustreza.

Tekme osmine finala se pričnejo 1. avgusta. Naša dekleta se bodo ob 13.00 uri po našem času pomerila z drugovurščeno ekipo skupine D, in sicer z ekipo Peruja, ki so jo pred kratkim tudi premagale. Je torej 3. mesto v skupini le prineslo znanega in premagljivega nasprotnika za vstop v četrfinale? Držimo pesti!

Rezultati so na voljo tukaj.

1051 ogledov skupaj 1 ogledov danes
Najbolj brano
  • Debitantski nastop v Bundesligi! Kljub prekinitvi tekmovanj pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije je sodnik Daniel Atanasov aktiven na odbojkarskih igriščih. Pred dobrim tednom je ...