Dan za dekleti v boj za medalje še fantje do 23 let

Dvorana, kjer bo potekalo moško U23 svetovno prvenstvo

Dan za ženskami bodo prvo svetovno prvenstvo v kategoriji do 23 let pričeli tudi moški. Prvenstvo bo organizirano v Braziliji. Domačin prvenstvu bo mesto Uberlandia, ki ima 600.000 prebivalcev. Finalni boji bodo 13. oktobra.

Na prvenstvo je uvrščenih dvanajst reprezentanc. Evropa in Južna Amerika bosta zastopani s po tremi reprezentancami. Iz Evrope bodo nastopile ekipe BolgarijeRusije in Srbije. Iz Južne Amerike prihajajo na prvenstvo ArgentinaVenezuela in seveda domača BrazilijaEgipt in Tunizija sta se uvrstili na prvenstvo kot predstavnici Afrike. NORCECA v boj za naslov pošilja Mehiko in Dominikansko republiko. Azijo in Oceanijo pa bosta zastopali ekipi Avstralije in Irana.

header1

Prav ekipa Irana glasno napoveduje, da jih zanima samo uvrstitev na najvišjo stopničko. Njihova samozavest je še posebno narasla po prijateljskih tekmah, kjer so premagali tudi velike favorite tega prvenstva, Ruse. Rusi bodo poizkusili ustvariti zgodovinski “trojček”. Ta generacija je namreč osvojila naslov svetovnih prvakov že v kategorijah U19 in U21. Brazilci bodo nastopili na domačem prvenstvu tudi z izvrstnim Ricardom Lucarellijem, ki je bil izbran v najboljšo ekipo zaključnega turnirja letošnje svetovne lige. Srbi na prvenstvo prihajajo z Atanasijevićem, najučinkovitejšim igralcem pravkar končanega evropskega prvenstva. Za Srbijo bo nastopil tudi najboljši bloker evropskega prvenstva, Srečko Lisinac. Na pot pa je odšel tudi slovenskim ljubiteljem odbojke dobro znani Uroš Kovačević, ki je člansko prvenstvo na Poljskem in Danskem izpustil.

Strokovnjaki napovedujejo, da se tem reprezentancam  v boju za medalje morebiti lahko priključi še Bolgarija. Ostale reprezentance pa naj ne bi bile dovolj konkurenčne. Vsekakor se nam v dvorani Tancredo Neves, s kapaciteto 6.040 gledalcev, obetajo vrhunske odbojkarske predstave.

Na prvenstvu bodo, podobno kot na tekmah evropske lige, poizkusili s sistemom igranja do 21. točke. Na preizkušnji bo tudi pravilo, da mora ekipa izvesti servis v 15. sekundah po končani akciji. V vsakem nizu bo samo en tehnični odmor pri 12. točki.

Tekme si bo možno ogledati tudi na www.laola1.tv.