Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

21. februarja, 2019

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji.

Brazilci do naslova v kategoriji do 23 let, Srbija druga, Rusija tretja

Brazilci do naslova!

Brazilci do naslova!

Danes se je končalo še eno reprezentančno prvenstvo. V Braziliji sta se v velikem finalu pomerili ekipi domače Brazilije in Srbije. Brazilci so slavili s 3:2 ( 27, -15, 17, -19, 13). Tretje mesto je osvojila Rusija, ki v malem finalu po hudem boju premagala Bolgare s 3:1. Prvi trije nizi so se končali z minimalno razliko (-22, 20, 25, 15).

Končni vrstni red: 1. Brazilija; 2. Srbija; 3. Rusija; 4. Bolgarija; 5. Iran; 6. Venezuela; 7. Argentina; 8. Tunizija; 9. Egipt; 10. Avstralija; 11. Mehika; 12. Dominikanska republika.

Najučinkovitejši igralec na prvenstvu je bil Pablo Kukartsev (Argentina) s 109. točkami.

Postava turnirja: podajalec: Dmitry Kovalev (RUS); korektor: Aleksander Atanasijević (SRB); sprejemalca: Uroš Kovačević in Filip Stoilović (oba SRB); blokerja: Ventislav Ragin (BLG) in Matheus Cunda (BRA); libero: Guilherme Kachel (BRA)

MVP: Ricardo Lucarelli Souza (BRA)

 

717 ogledov skupaj 1 ogledov danes
Najbolj brano
  • Debitantski nastop v Bundesligi! Kljub prekinitvi tekmovanj pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije je sodnik Daniel Atanasov aktiven na odbojkarskih igriščih. Pred dobrim tednom je ...