Božiček slovenskim sodnikom prinesel šest tekem v pokalih CEV

FairPlayLogoV sredini januarja se bodo nadaljevali boji v vseh evropskih pokalih. Slovenijo zastopajo še tri ekipe. Nova KBM Branik Maribor in Calcit Kamnik pri ženskah ter moška ekipa Calcit Kamnik bodo nastopili v 1/8 finala pokala Challenge.

Ta vikend so bile opravljene tudi delegacije sodnikov za tekme v januarju in februarju.

Slovenski sodniki bodo sodili na šestih tekmah zaključnih bojev.

V 1/12 finala moškega dela  lige prvakov  bo Marko Seifried kot prvi sodnik vodil tekmo med Berlinom in Zenitom iz Kazana. Drugi sodnik na tej tekmi bo Stefan Bernstroem (ŠVE). Tekma bo na sporedu med 14. in 16. januarjem.

V istem terminu bo prvi sodnik na tekmi lige prvakov David Gril. Delegiran je na italijanski derbi med ekipama Lube Banca Marche Macerata in Piacenzo. Drugi sodnik bo Paul Catalin Szabo-Alexi iz Romunije.

Boris Skudnik bo skupaj z Milanom Rajkovićem kot drugi sodnik vodil povratno tekmo 1/6 finala moškega dela lige prvakov. Na zadnji stopnici pred zaključnim turnirjem četverice se bosta pomerila zmagovalec dvoboja Asseco Resovia Rzeszow / Knack Roeselare in boljši iz para Tours VB / Jastrzebski Wegiel. Tekma bo odigrana med 11. in 13.2.2014

Tudi na tekmah ženskega dela lige prvakov bomo imeli svojega sodnika. Blaž Markelj bo v 1/6 finala kot drugi sodnik sodil na tekmi za uvrstitev na zaključni turnir v Bakuju. Pot ga bo vodila v Zuerich ali Piacenzo, ki se srečata v 1/12 finala lige prvakov. Nasprotnik bo boljši iz ruskega dvoboja med Dinamom Moskvo in Dinamom iz Kazana. Prvi sodnik bo Romun Lucian-Vasili Nastase. Tekma bo med 04. in 06. februarjem.

V moškem delu pokalu CEV bo Bernard Valentar kot prvi sodnik skupaj z Nikolayem Chaprazovim iz Bolgarije vodil tekmo “challenge” kroga (v bistvu gre za 1/4 finala pokala CEV) med zmagovalcem dvoboja Unterhaching :  Skra Belchatow in Friedrichshafnom, ki je v že uvrščen v “challenge” krog, kot najslabše drugo uvrščena ekipa iz skupinskega dela lige prvakov.

V ženskem pokalu CEV Challenge bo Ljubo Globačnik kot prvi sodnik vodil sodniški zbor na tekmi 1/8 finala. V Belgiji se bosta pomerili ekipi Hermes Oostende in Imper Wroclaw. Drugi sodnik bo Jan Herneth z Danske. Tekma bo 16. januarja.

Naj zapišemo še, da bo Anton Pevc od 15. do 19. januarja sodeloval v ruski Anapi na prvem turnirju CEV Satellite 2014 v odbojki na mivki.