Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

21. februarja, 2019

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji.

Boris Skudnik na kvalifikacijah v Srbiji

CompetitionLogos_300_120Od 27. do 31. julija bo v Srbiji, domačin bo Vrnjačka Banja, potekal prvi kvalifikacijski turnir za dekleta U-23. Domačin svetovnega prvenstva, ki bo potekalo naslednje leto, je Slovenija. Zato se naša dekleta, ki trenutno zasedajo 14. mesto na FIVB lestvici v tej kategoriji, ne bodo merila v kvalifikacijah.

Vrnjačka Banja bo gostila ekipe Srbije, Turčije, Italije, Bolgarije, Poljske in Hrvaške. Ekipe se bodo potegovale za dve mesti, ki v letu 2017 vodita v Maribor oz. Ljubljano.

Na turnirju bo eden izmed sodnikov tudi predstavnik Slovenije, Boris Skudnik. Poleg njega bodo pravico delili še Evers (Belgija), Szabo (Madžarska), Kozlova (Rusija), Correa Benitez (Španija) in Medvid (Ukrajina).

CEV delegat bo Gabriela Bulgariu, sodniški delegat pa Andre Jungen.

Poleg naših deklet je zaenkrat nastop na prvenstvu zagotovljen še ekipi Brazilije, kot najvišje uvrščeni reprezentanci na lestvici FIVB. Do nedelje, 31. julija, pa bo turnir v Peruju dodal še dve imeni udeleženk prvenstva iz Južne Amerike.

V istem terminu se bo moška reprezentanca v Zagrebu prav tako potegovala za vozovnico na U-23 prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Egiptu.

502 ogledov skupaj 1 ogledov danes
Najbolj brano
  • Debitantski nastop v Bundesligi! Kljub prekinitvi tekmovanj pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije je sodnik Daniel Atanasov aktiven na odbojkarskih igriščih. Pred dobrim tednom je ...