Boris Skudnik na kvalifikacijah v Srbiji

CompetitionLogos_300_120Od 27. do 31. julija bo v Srbiji, domačin bo Vrnjačka Banja, potekal prvi kvalifikacijski turnir za dekleta U-23. Domačin svetovnega prvenstva, ki bo potekalo naslednje leto, je Slovenija. Zato se naša dekleta, ki trenutno zasedajo 14. mesto na FIVB lestvici v tej kategoriji, ne bodo merila v kvalifikacijah.

Vrnjačka Banja bo gostila ekipe Srbije, Turčije, Italije, Bolgarije, Poljske in Hrvaške. Ekipe se bodo potegovale za dve mesti, ki v letu 2017 vodita v Maribor oz. Ljubljano.

Na turnirju bo eden izmed sodnikov tudi predstavnik Slovenije, Boris Skudnik. Poleg njega bodo pravico delili še Evers (Belgija), Szabo (Madžarska), Kozlova (Rusija), Correa Benitez (Španija) in Medvid (Ukrajina).

CEV delegat bo Gabriela Bulgariu, sodniški delegat pa Andre Jungen.

Poleg naših deklet je zaenkrat nastop na prvenstvu zagotovljen še ekipi Brazilije, kot najvišje uvrščeni reprezentanci na lestvici FIVB. Do nedelje, 31. julija, pa bo turnir v Peruju dodal še dve imeni udeleženk prvenstva iz Južne Amerike.

V istem terminu se bo moška reprezentanca v Zagrebu prav tako potegovala za vozovnico na U-23 prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Egiptu.