BIH in Kitajska na vrhu sveta

Ženska odbojkarska reprezentanca v sedeči odbojki je bila na uradni facebook strani Svetovnega prvenstva ELBLAG 2014 izbrana za ekipo z najboljšimi selfieji

Slovenska ženska reprezentanca v sedeči odbojki je bila na uradni facebook strani Svetovnega prvenstva ELBLAG 2014 izbrana za ekipo z najboljšimi selfieji

Po Evropskem prvenstvu v Elblagu na Poljskem, se je v istem mestu od 15. do 21. junija odvijalo še Svetovno prvenstvo 2014, kjer so v moški konkurenci najvišje mesto osvojili odbojkarji iz BIH-ja, v ženski pa Kitajke. Slovenijo je zastopala ženska izbrana vrsta, ki je v tekmi za 7. mesto premagala Finsko. Vsi rezultati in ostale informacije so na voljo na spletni strani prvenstva ELBLAG 2014.

SLO : ZDA (foto: Facebook 2014 World ParaVolley Sitting Volleyball World Championships)

Ogrevanje slovenske reprezentance pred tekmo proti ZDA

V Elblagu je kot delegat deloval Peter Končnik (DOS Gorenjska) in Janko Plešnik; ki je opravljal funkcijo sodnika. Njima čestitamo za opravljeno delo, rezprezentanci in vodstvu pa za osvojeno 7. mesto!

Sodniki in delegati prvenstva (foto: Facebook Tomek Balabanski)

Pravtako velja omeniti naše prijatelje, ki so delovali na tem svetovnem prvenstvu: Senad Helač (BIH), Haris Helač (BIH), Nello Calleja (Malta), Hans Kronenberg (NIZ), Sari Mannersuo (FIN), Jong Heun Kim (J. Koreja), Gabriel Lotan (IZR) in Steve Walton (Velika Britanija).