Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

21. februarja, 2019

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji.

Bernard Valentar ta konec tedna v Romuniji

Valentar namesto Globačnik v Romunijo

Valentar namesto Globačnik v Romunijo

Nadaljujejo se boji za uvrstitev na evropski prvenstvi v ženski in moški konkurenci. Evropski prvenstvi bosta potekali v prihodnjem letu. Pri dekletih bosta dva organizatorja, Gruzija in Azerbajdžan. Moški sklepni turnir bo potekal na Poljskem.

Prejšnji konec tedna so ekipe že odigrale prve tekme v sklopu kvalifikacij. Po drugem tednu pa bomo dobili že nekaj novih ekip, ki se bodo neposredno uvrstile na prvenstvi. Nekaj ekip  bo v začetku oktobra moralo odigrati še dodatne kvalifikacije.

Od slovenskih sodnikov bo v akciji na turnirju v Romuniji Bernard Valentar. Tja potuje namesto Ljuba Globačnika. Skupaj s kolegi iz Madžarske, Izraela in Hrvaške bo sodil turnir skupine “E” pri ženskah.

Valentar je delegiran na tekme Bolgarija : Črna gora, Švica : Bolgarija in Črna gora : Švica.

Izrazit favorit skupine je Bolgarija, ki jo le še zmaga loči od dokončne potrditve prvega mesta v skupini. Ostale tri ekipe imajo po eno zmago in zato se obeta ogorčen boj do zadnjega kroga za drugo mesto in s tem dodatne kvalifikacije.

Vrstni red skupine “E” po prvem turnirju:

  1. Bolgarija             9 točk
  2. Črna gora           4 točke
  3. Romunija            3 točke
  4. Švica                    2 točki
1180 ogledov skupaj 1 ogledov danes
Najbolj brano
  • Debitantski nastop v Bundesligi! Kljub prekinitvi tekmovanj pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije je sodnik Daniel Atanasov aktiven na odbojkarskih igriščih. Pred dobrim tednom je ...