Afriški prvak pri članih je Egipt

Egipt še šestič zapored najboljši v Afriki

Danes se je končalo afriško prvenstvo za moške. Devet ekip je bilo razdeljenih v dve skupini. Najboljši dve iz vsake skupine sta napredovali v polfinale. Tretja in četrta ekipa sta napredovali v boje za mesta od pet do osem. Najslabša ekipa prvenstva, Mauritius, se je edina poslovila takoj po skupinskem delu.

Prvenstvo, ki se je v Egiptu pričelo 22. julija, je potrdilo primat domače ekipe v zadnjih letih. Egipt je namreč osvojil še šesti zaporedni naslov. V finalu so bili boljši od Tunizije s 3:0 (24, 18, 21). Ob ekipi, ki sta nastopili v finalu, sta se tudi uvrstili na FIVB svetovni pokal, ki bo letos zopet potekal na Japonskem. Tam si bosta dve vozovnici za Brazilijo zagotovili najbolje uvrščeni reprezentanci.

Tretje mesto je osvojil Maroko z zmago 3:1 (-21, 19, 21, 20) proti Alžiriji.

Nekaj utrinkov s pestrega dogajanja na tekmovanju afriških reprezentanc si lahko ogledate na TEJ povezavi (Youtube kanal Afriške odbojkarske konfederacije)

Končni vrstni red:

1. Egipt; 2. Tunizija; 3. Maroko; 4. Alžirija; 5. Kamerun; 6. Ruanda; 7.Bocvana; 8. Kenija; 9. Mauritus.

Najbolj brano v zadnjih 30 dneh

Sorry. No data so far.