Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

21. februarja, 2019

Peter Končnik je prejel Bloudkovo plaketo

Z največjim veseljem objavljamo, da je naš član Peter Končnik 13. februarja prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Gre za eno najvišjih priznanj za delo in dosežke v športu v Sloveniji.

ACH Volley neposredno v skupini CEV Lige prvakov – velike spremembe v sistemu tekmovanja

CEV je na podlagi sestanka s klubi, ki je potekal letos, dodobra spremenil sistem tekmovanja v Ligi prvakov in prvakinj.

Pripravili so tudi novo lestvico držav za evropske pokale, ki si jo lahko ogledate TUKAJ.

Za Slovenijo najpomemnejša sprememba je ta, da ima naš moški prvak neposredno mesto v skupinskem delu Lige prvakov. Podprvak bo imel možnost igrati kvalifikacije za še dve prosti mesti v skupinskem delu. Tu se bodo pomerili s tretjo ekipo iz Turčije, Nemčije, Belgije in drugimi ekipami iz Francije ter Grčije. Možni nasprotniki v prvem, drugem oziroma tretjem predkrogu bodo tudi prvaki vseh ostalih evropskih držav, ki se bodo prijavili v kvalifikacije.

Pri ženskah je Slovenija direktno mesto v CEV Ligi prvakinj zgrešila za eno mesto na lestvici CEV. Tako bodo naše prvakinje morale v kvalifikacije.

Poraženci prvega, drugega in tretjega kroga se bodo direktno preselili v pokal CEV.

Skupinski del bo igralo 20 moštev razdeljenih v pet skupin. V četrtfinale se uvrsti osem ekip ( pet zmagovalcev skupin in tri najboljše drugo uvrščene ekipe). Finalnega turnirja četverice ni več. Odigrala se bo ena finalna tekma.

Organizatorja finalnih tekem (za moške in ženske isto prizorišče) bodo določili v naprej. Sprememba je tudi v tem, da organizator nima zagotovljenega mesta v finalu.

Sistem tekmovanja je enak v moški in ženski konkurenci.

 

1054 ogledov skupaj 1 ogledov danes
Najbolj brano
  • Debitantski nastop v Bundesligi! Kljub prekinitvi tekmovanj pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije je sodnik Daniel Atanasov aktiven na odbojkarskih igriščih. Pred dobrim tednom je ...